Τα βέλη Ερντογάν σε ΣΥΡΙΖΑ και η απάντηση περί υπόθαλψης τρομοκρατών

Τα βέλη Ερντογάν σε ΣΥΡΙΖΑ και η απάντηση περί υπόθαλψης τρομοκρατών
Γραφείο ΣΥΡΙΖΑ Eurokinissi

"Ελπίζουμε ο κ. Μητσοτάκης να έδωσε στον Τούρκο πρόεδρο την πάγια απάντηση όλων των ελληνικών κυβερνήσεων" αναφέρουν οι πηγές ΣΥΡΙΖΑ.

 Την ελπίδα ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την «πάγια απάντηση όλων των ελληνικών κυβερνήσεων» απέναντι στις καταγγελίες για «δήθεν υπόθαλψη τρομοκρατών» εκφράζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως σχολιάζουν οι εν λόγω πηγές, «η προσπάθεια της Τουρκίας να παρουσιάσει την Ελλάδα ως χώρα που δήθεν προστατεύει τρομοκράτες είναι διαχρονική, όπως πάγια είναι και η απάντηση όλων των ελληνικών κυβερνήσεων σε αυτό το θέμα».

«Ελπίζουμε αυτή να δόθηκε και κατά τη χθεσινή συνάντηση από τον πρωθυπουργό, που εμφανίστηκε να κρατάει ίσες αποστάσεις, λέγοντας πως η ένταση θα ξεπεραστεί εάν υπάρξει καλή θέληση και από τις δύο πλευρές. Την ώρα μάλιστα που η μία μόνο πλευρά παραβιάζει συστηματικά το Διεθνές Δίκαιο και έχει το θράσος να καταγγέλλει την Ελλάδα και για δήθεν υπόθαλψη τρομοκρατών όταν το εφαρμόζει», αναφέρουν και καταλήγουν: «Ελπίζουμε να μην υπάρξει εγχώρια προσπάθεια αποπροσανατολισμού της συζήτησης από τα κρίσιμα επίδικα που έθεσε από το πρωί ο ΣΥΡΙΖΑ».

Η αναφορά Ερντογάν σε ΣΥΡΙΖΑ

Υπογραμμίζεται ότι προηγήθηκε δημοσίευμα στην Τουρκική ραδιοφωνία – τηλεόραση ότι ο πρόεδρος Ερντογάν είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη πως “μέλη της DHKP-C, της PKK/YPG, της Φετουλαχιστικής Τρομοκρατικής Οργάνωσης (FETÖ) έρχονται συνέχεια σε σας και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας το Κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εστία, το μέρος που καταφεύγουν. Επομένως περιμένουμε από σας να πάρετε θέση, περιμένουμε στήριξη. Να ξέρετε πως αυτή η στήριξη θα αυξήσει και την δική μας στήριξη προς εσάς”.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version