Πικραμμένος: Δε θα κάτσω με σταυρωμένα τα χέρια

Πικραμμένος: Δε θα κάτσω με σταυρωμένα τα χέρια

Ο πρώην πρωθυπουργός αναμένει να δει πρώτα τα στοιχεία της δικογραφίας για να αποφασίσει πώς θα κινηθεί σχετικά με την υπόθεση Novartis

Για πολιτική στοχοποίηση λόγω των σχέσεων του με την οικογένεια Μητσοτάκη κάνει λόγο ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, σχετικά με την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση Novartis, αρνούμενος οποιαδήποτε επαφή.

«Ποτέ δεν γνώρισα αυτούς τους ανθρώπους, ούτε έχω έρθει ποτέ σε επαφή μαζί τους», δήλωσε στον ANT1 ο πρωθυπουργός της υπηρεσιακής κυβέρνησης του 2012, μιλώντας για «κλαυσίγελο».

«Λένε ότι μου έχουν δώσει 100.000 ευρώ», αλλά ούτε πού ούτε ποιος είπε ο κ. Πικραμμένος, ενώ διευκρίνισε ότι δεν έχει πάρει ακόμα τη δικογραφία στα χέρια του. Σημείωσε μάλιστα ότι «ο ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες καταθέτει ότι είδε πάνω στο γραφείο του Φρουζή τα χρήματα και όταν ρώτησε ‘για ποιον είναι αυτά τα χρήματα’ έλαβε την απάντηση ότι ‘είναι για τον Πικραμμένο’»  και εξέφρασε την εκτίμηση πως «οι προστατευόμενοι μάρτυρες πρέπει να είναι υπάλληλοι της Novartis».

Σχετικά με τις επαφές που είχε με τον Κωνσταντίνο Φρουζή εξήγησε ότι δεν ήταν ο ίδιος που είχε έρθει σε επαφή μαζί του αλλά οι συνεργάτες της υπηρεσιακής κυβέρνησης, καθώς εκείνη την περίοδο υπήρχε πρόβλημα με τις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ προς τα φαρμακεία.

«Μας ζητούσαν να κάνουμε ανατιμολόγηση στις τιμές των φαρμάκων, όμως δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι τέτοιο, καθώς ήμασταν υπηρεσιακή κυβέρνηση, συνεπώς και δεν τέθηκε ποτέ τέτοιο θέμα», είπε ακόμη.

«Δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί με εμπλέκουν. Ίσως ενοχλεί η παρουσία μου και οι σχέσεις που είχα με την οικογένεια Μητσοτάκη» σχολίασε στη συνέχεια και όσον αφορά στο πώς θα κινηθεί τόνισε ότι: «Θα ζητήσω τα στοιχεία της δικογραφίας, για να δω τις περαιτέρω ενέργειας. Δε θα κάτσω με σταυρωμένα χέρια».

«Βλέπω έναν εφιάλτη! Θα κάνω αυτό που πρέπει, είναι σοβαρό το θέμα. Δεν ξέρω αν θα κάνω μηνύσεις ή όχι, θα το αποφασίσω όταν δω περί τίνος πρόκειται και από πού ήρθε αυτό το πράγμα» και διερωτήθηκε «γιατί εγώ; Έχουν περάσει πέντε χρόνια και δεν έχει ακουστεί τίποτα από κανέναν. Και τώρα ξαφνικά;».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα