Πιο κοντά ΕΕ-πΓΔΜ με κοινές επιχειρήσεις

Πιο κοντά ΕΕ-πΓΔΜ με κοινές επιχειρήσεις
Ο Επίτροπος Μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρης Αβραμόπουλος Eurokinissi

Η συμφωνία θα επιτρέψει στο ευρωπαϊκό Σώμα ασφαλείας να διεξάγει κοινές επιχειρήσεις με τις Αρχές της πΓΔΜ στο έδαφός της, ιδίως σε περίπτωση ξαφνικών μεταναστευτικών προκλήσεων.

Ένα ακόμη βήμα συνεργασίας μεταξύ Σκοπίων και ΕΕ πραγματοποιήθηκε σήμερα, με τη συμφωνία για την Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή – Συνοριοφυλακή που υπογράφηκε στις Βρυξέλλες.

Πιο συγκεκριμένα, ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο υπουργός Εσωτερικών της πΓΔΜ Ολιβερ Σπασόφσκι υπέγραψαν τη συμφωνία, που επιτρέπει την ανάπτυξη κλιμακίων της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής στη χώρα. Μόλις τεθεί σε ισχύ, η συμφωνία θα επιτρέψει στο ευρωπαϊκό Σώμα ασφαλείας να διεξάγει κοινές επιχειρήσεις με τις Αρχές της ΠΓΔΜ στο έδαφός της, ιδίως σε περίπτωση ξαφνικών μεταναστευτικών προκλήσεων.

Ο Επίτροπος αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης, εσωτερικών υποθέσεων και ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε:

«Θα ήθελα να συγχαρώ την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας για το σημαντικό αυτό επιχειρησιακό βήμα προς την κατεύθυνση της συνεργασίας μας στο πεδίο. Αυτή η συμφωνία θα επιτρέψει στην Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή-Συνοριοφυλακή να δράσει άμεσα στις μεταναστευτικές προκλήσεις , ώστε να προστατέψουμε τα κοινά μας σύνορα. Η σημερινή συμφωνία είναι η δεύτερη που έχουμε μονογραφήσει και ελπίζω να ολοκληρωθούν γρήγορα οι συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις με τους άλλους εταίρους των Δυτικών Βαλκανίων ».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα