Πιτσιόρλας: Θέλουμε να αλλάξει η ιδιοκτησία των ναυπηγείων

Πιτσιόρλας: Θέλουμε να αλλάξει η ιδιοκτησία των ναυπηγείων

"Η κυβέρνηση θα κάνει ότι μπορεί για να παραμείνουν ανοιχτά τα ναυπηγεία" είπε ο κ. Πιτσιόρλας μιλώντας έξω από το υπουργείο Οικονομικών σε συγκεντρωμένους εργαζόμενους από τα ναυπηγεία Ελευσίνας.

Ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κατέβηκε έξω από το υπουργείο στην Καραγιώργη Σερβίας την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη διαμαρτυρία των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας για να παραμείνουν ανοικτά τα ναυπηγεία.

Πιτσιόρλας: Θέλουμε να αλλάξει η ιδιοκτησία των ναυπηγείων

Ο κ. Πιτσιόρλας μιλώντας από τη ντουντούκα των διαδηλωτών, είπε "Σε αυτή την προσπάθεια που κάνετε είμαστε μαζί. Τα ναυπηγεία κουβαλάνε αμαρτίες του παρελθόντος που τις ξέρετε. Θέλουμε να μείνει ανοικτό, αγωνιζόμαστε και πιστεύω πως θα βρούμε λύση για να μείνει ανοικτό".

Συζητώντας με τους εργαζόμενους τους είπε πως με τον ίδιο τρόπο που η κυβέρνηση επενέβη στα ναυπηγεία της Σύρου, σκοπεύει να επέμβει και στην Ελευσίνα. Ο κ. Πιτσιόρλας υπογράμμισε πως γνωρίζει ότι οι εργαζόμενοι είναι όμηροι μιας κατάστασης χρόνων και όπως είπε, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αλλάξει η ιδιοκτησία των ναυπηγείων.

Όπως είπε μετά τη συνάντηση με τον κ. Πιτσιόρλα, ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στο Ναυπηγείο Ελευσινας, κ. Κυριαζόπουλος, ο υφυπουργος του μετέφερε πως υπάρχουν συζητήσεις με δυο Ελληνες υποψηφίους επενδυτές, με τον ένα μάλιστα να βρίσκεται πιο κοντά σε σχέση με τον δεύτερο. Σύμφωνα με τον κ. Κυριαζόπουλο, οι εργαζόμενοι ζήτησαν να υπάρξει πλήρης εξόφληση των δεδουλευμένων από τον νέο επενδυτή και να δοθούν δυο μισθοί μπροστά.

Για το θέμα της παράτασης της συμφωνίας των ναυπηγείων με το Πολεμικό Ναυτικό που λήγει στις 30 Ιουνιου, όπως είπαν οι εργαζόμενοι, αύριο θα υπάρξει συνάντηση του υπουργείου Οικονομικών με τον υφυπουργό Εθνικης Αμυνας κ. Κουβελη ώστε να αποφασιστεί το ποσο που προτίθεται να διανείμει η κυβέρνηση και να παραταθεί η συμφωνία.

Μέχρι να υπάρξουν εξελίξεις πάντως οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Ελευσίνας θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας αύριο από τις 09:00 το πρωί ως τις 13:00 το μεσημέρι όπως εκαναν και σήμερα.

ADVERTISING

SHARE: