Πλεύρης: Τηλεδιάσκεψη με τον Ουκρανό υπουργό Υγείας για τη μεταφορά παιδιών με καρκίνο στην Ελλάδα

Πλεύρης: Τηλεδιάσκεψη με τον Ουκρανό υπουργό Υγείας για τη μεταφορά παιδιών με καρκίνο στην Ελλάδα
Υπουργείο Υγείας

Την πρόθεση της Ελλάδας να φιλοξενήσει από την Ουκρανία παιδιά που πάσχουν από καρκίνο μετέφερε στον Ουκρανό ομόλογό του ο Θάνος Πλεύρης.

Τηλεδιάσκεψη με τον Ουκρανό ομόλογό του Victor Liashko πραγματοποίησε τη Δευτέρα (4/4)  ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Στη συζήτηση συμμετείχε ο Διοικητής των Νοσοκομείων Παίδων «Αγ. Σοφία» και «Π& Α. Κυριακού» Εμμανουήλ Παπασάββας.

Βασικό θέμα της συζήτησης ήταν η μεταφορά παιδιών που πάσχουν από καρκίνο, καθώς και των οικογενειών τους, από την Ουκρανία στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων-Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη «ΕΛΠΙΔΑ» του Νοσοκομείου «Αγία Σοφία» με σκοπό την ολοκλήρωση της θεραπείας τους.

Η κίνηση αυτή ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Πρόεδρου του Σωματείου “ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο” κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, η οποία και θα μεριμνήσει για την ασφαλή μεταφορά των παιδιών από την Ουκρανία στην Ελλάδα, καθώς και για τη φιλοξενία των οικογενειών τους στον Ξενώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ ή σε διαμερίσματα κοντά στην Ογκολογική Μονάδα για όσο διάστημα χρειαστεί.

Επιπλέον ο κ. Liashko αιτήθηκε από τον κ. Πλεύρη να εξεταστεί το ενδεχόμενο αποκατάστασης και αποθεραπείας τραυματιών πολέμου από την Ουκρανία σε νοσηλευτικές δομές της χώρας μας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα