Πλούσια η ατζέντα της Χίλαρι στην Αθήνα

Πλούσια η ατζέντα της Χίλαρι στην Αθήνα
ΒΕΡΟΛΙΝΟ-Στο περιθώριο των εορτασμών για την 20η επέτειο από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου είχε άτυπη συνάντηση με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χ. Κλίντον, στην οποία και ανέλυσε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης σε μία σειρά ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής. Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στο ταξίδι του στην Τουρκία και τη συνάντησή του με τον κ. Ερντογάν αλλά και στην ελληνική πρωτοβουλία για την ΠΓΔΜ. (EUROKINISSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΙΛΗΣ) Eurokinissi

Μετά την άφιξή της στην Αθήνα αργά το βράδυ του Σαββάτου, η υπ. Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον ξεκινάει τον κρίσιμο κύκλο συνομιλιών με τον πρωθυπουργό στη 1.15 το μεσημέρι. Τη Δευτέρα η συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά. Στο επίκεντρο η οικονομική κρίση

Με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου ξεκινά τις επαφές της στην Αθήνα η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, η οποία έφτασε στη χώρα μας, μετά από το ταξίδι της στην Τουρκία, όπου συμμετείχε στην Ομάδα Επαφής για τη Λιβύη.

Η συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα γίνει το μεσημέρι στη 1:15. Η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα συναντηθεί επίσης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και τον Έλληνα ομόλογό της, Σταύρο Λαμπρινίδη.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθεί η κρίση χρέους και η κατάσταση στην Ευρωζώνη.

Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξει συνάντηση και με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Παράλληλα, η Χίλαρι Κλίντον θα έχει «μια σε βάθος συζήτηση, η οποία θα περιλαμβάνει όλα τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής», όπως έχει δηλώσει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας.

Ειδικότερα, αντικείμενα συζήτησης θα αποτελέσουν η κατάσταση στη Βόρειο Αφρική, στη Μέση Ανατολή και στη Λιβύη, οι εξελίξεις στην περιοχή των Βαλκανίων, αλλά και επιμέρους θέματα, όπως το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, η πρόοδος της Αλβανίας, αλλά και το ζήτημα του Κοσόβου.

Παράλληλα, θα εξεταστούν οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και η πορεία των διαπραγματεύσεων, οι σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία, αλλά και η ενταξιακή πορεία της γείτονος.

Τη Δευτέρα θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα