Πολάκης σε νοσηλευτές: Βάλτε λίγο πλάτη ακόμη

Πολάκης σε νοσηλευτές: Βάλτε λίγο πλάτη ακόμη

Ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Πολάκης βγήκε να μιλήσει στους νοσηλευτές που διαμαρτύρονται για τις συνθήκες εργασίας και τις ελλείψεις που παρατηρούνται στο δημόσιο σύστημα υγείας (vid)

Στους νοσηλευτές της δημόσιας υγείας που διαμαρτύρονται για τις συνθήκες εργασίας, αλλά και τις ελλείψεις στα νοσοκομεία μίλησε το μεσημέρι, έξω από το κτίριο του υπουργείου Υγείας, ο αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης. Ο κ. Πολάκης ζήτησε από τους εργαζόμενους λίγη ακόμη υπομονή, ενώ εξήγησε πως οι δράσεις της ηγεσίας του υπουργείου θα αρχίσουν να φαίνονται το αμέσως επόμενο διάστημα.

“Οι αδικίες που γίνανε στο παρελθόν, ότι μπορούμε θα το διορθώσουμε. Είμαστε από την ίδια πάντα του ποταμού, είμαστε στο μεσοδιάστημα που κάποια πράγματα θα αρχίσουν να φαίνονται. Βάζουμε πλάτη, έχουμε βάλει την κεφαλή μας στον ντορβά. Σας λέω βάλτε λίγο πλάτη ακόμη” σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Ο κ. Πολάκης αναφερόμενος στον υπουργό, έκανε λόγο για έναν άνθρωπο που ξεκίνησε όπως είπε από “τα πολύ κάτω σκαλοπάτια. “Δεν ήρθαμε εδώ επειδή είμαστε γόνοι οικογενειών. Δεν περιφρονούμε ποτέ τα κάτω σκαλοπάτια, ξέρουμε από πού ξεκινήσαμε” συμπλήρωσε. Τέλος, όταν κάποιος από τους συγκεντρωμένους τον κάλεσε να… πάρει το μαχαίρι απάντησε: “Μαχαίρι έχω πάρει και έχω πάρει και μπαλτά και με βρίζει ότι ΜΜΕ υπάρχει, αλλά δεν πρόκειται να σταματήσω”.

Οι νοσηλευτές πραγματοποιούν 24ωρη απεργία με την Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία να διοργανώνει πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας, με προσυγκέντρωση το πρωί της Παρασκευής στις 10:00, στην πλατεία του Αρχαιολογικού Μουσείου. Μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι διεκδικούν επαρκή χρηματοδότηση των Μονάδων Υγείας του ΕΣΥ, άμεση στελέχωση όλων των Μονάδων Ενταντικής Θεραπείας και προσλήψεις μόνιμων νοσηλευτών στο ΕΣΥ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα