“Πόλεμος” για το άγαλμα του Τρούμαν – Μύδροι Κουτσούμπα και tweet Αμερικανού πρέσβη

“Πόλεμος” για το άγαλμα του Τρούμαν – Μύδροι Κουτσούμπα και tweet Αμερικανού πρέσβη
Ο Αμερικανός πρέσβης στο άγαλμα του Τρούμαν

Ο Αμερικανός πρέσβης "απάντησε" μέσω Twitter, με μήνυμα και φωτογραφίες, στην στοχοποίηση του αγάλματος του Τρούμαν από όσους λαμβάνουν μέρος στις αντιπολεμικές διαδηλώσεις για την Συρία, καθώς και στην σχετική δημόσια τοποθέτηση του ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, που προκάλεσε αίσθηση.

“Αμέσως, μόλις επέστρεψα από το όρος Άθως (Αγιον Ορος) σταμάτησα για να δω πως είναι το άγαλμα του Χάρι Τρούμαν – ένα σύμβολο της συμμαχίας των Ηνωμένων Πολιτειών με την Ελλάδα και μία υπενθύμιση της γενναιοδωρίας του αμερικανικού λαού κατά τη διάρκεια των πιο σκοτεινών χρόνων”, έγραψε ο Πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ, σε μήνυμά του που αναρτήθηκε στο Twitter στις 11:03 το πρωί.

Ο Αμερικανός πρέσβης στο άγαλμα του Τρούμαν

Η κίνηση του κυρίου Πάιατ έχει ασφαλώς πολιτικό περιεχόμενο, καθώς το άγαλμα του Τρούμαν έχει μετατραπεί σε στόχο των αντιπολεμικών διαδηλώσεων για την Συρία, ενώ ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, δεν δίστασε να δηλώσει στο ραδιόφωνο 24/7: “Ειδικά για τον Τρούμαν δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι μια από τις πιο μισητές προσωπικότητες στην Ελλάδα. Δολοφόνησε χιλιάδες ανθρώπους με προσωπική του εντολή σε όλο τον κόσμο”, προσθέτοντας ότι  “δεν πρέπει να υπάρχει το άγαλμα αυτό, βρομίζει το Κέντρο της Αθήνας. Είναι ντροπή και όνειδος για την Ελλάδα”.

Ο Αμερικανός πρέσβης στο άγαλμα του Τρούμαν

Στις τρεις φωτογραφίες που ανήρτησε στο Twitter ο κύριος Πάιατ, διακρίνεται ο ίδιος δίπλα στο άγαλμα, η επιγραφή πάνω σε αυτό, καθώς και η “ρωγμή” που έχει προκληθεί από τις “εφόδους’.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η “έφοδος” στο άγαλμα του Τρούμαν από διαδηλωτές στο συλλαλητήριο που οργάνωσαν φοιτητικές οργανώσεις με συμμετοχή μαθητών, δεν έγινε είδηση μόνο στην Ελλάδα. Ενδεικτικά, το διεθνές πρακτορείο Αssociated Press μετέδωσε ολόκληρο αφιέρωμα εκείνη την ημέρα, με πολλές φωτογραφίες από την συγκεκριμένη διαδήλωση με κορυφαία στιγμή την προσπάθεια “αποκαθήλωσης” του αγάλματος με σχοινιά…

Η "επιχείρηση αποκαθήλωσης" του αγάλματος του Τρούμαν Eurokinissi

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα