Πόλεμος Κωνσταντοπούλου – Βούτση για την ‘καβάτζα’ των αποθεματικών

Πόλεμος Κωνσταντοπούλου – Βούτση για την ‘καβάτζα’ των αποθεματικών
Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, με θέμα ημερήσιας διάταξης: Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής από τον Γενικό Γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Γεώργιο Σούρλα, σχετικά με το λαθρεμπόριο καυσίμων, την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) Eurokinissi

"Ο Βούτσης παραδέχτηκε πως τα αποθεματικά των ταμείων δόθηκαν για το χρέος", λέει η Ζωή. Διαψεύδουν συνεργάτες του Βούτση

Πόλεμος μεταξύ της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του διαδόχου της Νίκου Βούτση ξέσπασε στη Βουλή με αφορμή αναφορές του νυν προέδρου στην «καβάτζα» των αποθεματικών των ταμείων.

Το ζήτημα ανέκυψε όταν η κυρία Κωνσταντοπούλου τόνισε με ανάρτησή της στο twitter ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του Ιδρύματος της Βουλής ο κ. Βούτσης παραδέχτηκε πως «τα αποθεματικά των ταμείων χρησίμευσαν για αποπληρωμή του χρέους και ως καβάτζα». «Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να εξηγήσει τελικά τι έγινε με τα αποθεματικά, πώς χρησιμοποιήθηκαν και γιατί ζητούσαν να πάρουν και αυτά της Βουλής» ανέφερε η κυρία Κωνσταντοπούλου και υπενθύμισε ότι επί των ημερών της δεν δόθηκε ούτε ένα ευρώ από τα αποθεματικά της Βουλής. «Από τα αποθεματικά της Βουλής, σε πείσμα των επιθέσεων Μάρδα-Δραγασάκη-Μαξίμου δεν πειράχτηκε ούτε ευρώ και η απόφαση αυτή δικαιώνεται» ανέφερε η πρώην πρόεδρος της Βουλής.

Τις βαρύτατες αυτές καταγγελίες διέψευσαν, όμως, συνεργάτες του κ. Βούτση οι οποίοι έκαναν λόγο για «απαράδεκτη παραποίηση» των λεγομένων του Προέδρου της Βουλής σε σχέση με την αξιοποίηση των αποθεματικών του δημοσίου το προηγούμενο διάστημα. Οι συνεργάτες του Προέδρου παραδέχτηκαν τη χρήση της λέξης «καβάτζα» από τον πρόεδρο της Βουλής αλλά αντέτειναν ότι ο κ. Βούτσης ανέφερε το εξής:  «απέναντι στον πόλεμο που δεχόταν η κυβέρνηση τα αποθεματικά αξιοποιήθηκαν ως “καβάτζα” ενόψει της διαπραγμάτευσης και βεβαίως δεν σπαταλήθηκαν για αποπληρωμή χρέους». Κατήγγειλαν, μάλιστα, ότι τα tweets της κυρίας Κωνσταντοπούλου έχουν ως μοναδικό σκοπό τη δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων.

Οι συνεργάτες του κ. Βούτση επισήμαναν ακόμη, ότι ο κ. Βούτσης εξέφρασε τη διαφωνία του για την στάση της κυρίας Κωνσταντοπούλου η οποία δεν συναίνεσε στη μεταφορά των αποθεματικών της Βουλής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα