“Πόλεμος” Μαξίμου – ΝΔ μέσω Μονάχου και Ιταλίας

“Πόλεμος” Μαξίμου – ΝΔ μέσω Μονάχου και Ιταλίας
Η είσοδος του Μεγάρου Μαξίμου Eurokinissi

Η κυβέρνηση κατηγορεί το Μητσοτάκη ότι υπονομεύει στο εξωτερικό τη χώρα και τον αγώνα για πρόσβαση στις αγορές, με την αξιωματική αντιπολίτευση να απαντά ότι τα υπόγεια του Μαξίμου στεγάζουν συκοφάντες που παράγουν fake news.

Σκληρή αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μόναχο.

Στο επίκεντρο των επαφών του κ.Μητσοτάκη στο Μόναχο βρέθηκε η κρίση της Ιταλίας.

Για την προοπτική της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε πως δεν θα μπορέσουμε να βγούμε και αυτό είναι κάτι που συνδέεται και με όσα συμβαίνουν με την Ιταλία αλλά και γιατί, όπως σημείωσε, χάσαμε τρία χρόνια και δεν φέραμε τα επιτόκια στο επίπεδο του μέσου όρου των χωρών του ευρωπαϊκού νότου.

Πρόσθεσε επ’ αυτού ότι μια πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα η οποία εκτίμησε ότι έρχεται, θα δώσει στη χώρα μια κυβέρνηση με μεγάλη μεταρρυθμιστική αποφασιστικότητα. Ανέφερε δε πως οι εταίροι έχουν κάθε λόγο να είναι καχύποπτοι να δώσουν δημοσιονομικό χώρο σήμερα καθώς θεωρούν ότι η κυβέρνηση έχει δώσει δείγματα γραφής ότι μπορεί να γυρίσει τη χώρα στις κακές συνήθειες του παρελθόντος

Το συγκεκριμένο απόσπασμα προκάλεσε την αντίδραση του Μαξίμου, το οποίο υποστήριξε:

“Για ακόμη μία φορά ο κ. Μητσοτάκης βγήκε στο εξωτερικό για να υπονομεύσει τη χώρα και τον αγώνα για έξοδο από τα μνημόνια και απρόσκοπτη πρόσβαση στις αγορές χρήματος, εκτιμώντας στη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Α. Ταγιάνι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, πως η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει.

Για ακόμη μία φορά ο κ. Μητσοτάκης εκτίθεται και θα διαψευσθεί.

Ας μείνει καλύτερα μέσα στη χώρα να υπονομεύει όσο θέλει τα εθνικά συμφέροντα μαζί με τους κ. Σαμαρά και Γεωργιάδη. Δε χρειάζεται να το κάνει και στο εξωτερικό.”

Πηγές της ΝΔ απάντησαν σε σκληρό ύφος στο Μαξίμου:  “Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι τα υπόγεια του Μαξίμου στεγάζουν άθλιους συκοφάντες που το μόνο που ξέρουν είναι να παράγουν fake news. O κ. Μητσοτάκης τόσο στις σημερινές συναντήσεις του στο Μόναχο, όσο και στην αυριανές παρεμβάσεις του, θα προσπαθήσει για μια ακόμη φορά να πείσει τους εταίρους μας για την ανάγκη να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει ήδη από το 2012 για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους. Όχι ασφαλώς για να βοηθήσει την ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που αποτελεί ήδη παρελθόν, αλλά για το καλό της πατρίδας μας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα