Πολιτική κάλυψη από ΝΔ σε Σαμαρά και Στουρνάρα για Novartis

Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη
Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη EUROKINISSI

Τι είπε η Μαρία Σπυράκη για το βίντεο που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Τουρκία για τους 8 στρατιωτικούς. Πώς σχολίασε τις δηλώσεις Στόλτεμπεργκ για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς και ποια ερωτήματα έθεσε στην κυβέρνηση. Τι είπε για Σαββίδη

Πολιτική κάλυψη στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, μετά και τα νέα στοιχεία που εστάλησαν στη Βουλή για το σκάνδαλο της Novartis, παρείχε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη.

Ερωτηθείσα σχετικά με τις εργασίες της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, η κα Σπυράκη τόνισε ότι «οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ κάλυψαν με ευκολία την απόσταση από τη συκοφαντία στην γελοιότητα. Οι ίδιοι μάρτυρες είναι οι ίδιοι που κατέθεσαν ότι πήγαιναν βαλίτσες στο Μαξίμου και οι ίδιοι που κατέθεταν ότι η Novartis ζητούσε συνάντηση με πρωθυπουργό το 2014. Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει».

Σχετικά με τον κ. Στουρνάρα και το γεγονός ότι στο παρελθόν είχε έμμισθη σχέση με τη Novartis η Μαρία Σπυράκη ανέφερε ότι «ο κ. Στουρνάρας εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα πριν αναλάβει δημόσια θέση. Αυτό μπορεί να φαντάζει περίεργο για τα στελέχη ΣΥΡΙΖΑ άλλα συμβαίνει στ’ αλήθεια να δουλεύει κάποιος στον ιδιωτικό τομέα, πριν μπει στην πολιτική».

Σε ό,τι αφορά το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Τουρκία για τους 8 στρατιωτικούς (οι οποίοι βρίσκονται στην Ελλάδα) σχετικά με το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία η Μαρία Σπυράκη σημείωσε ότι «η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ και η διάκριση των εξουσιών είναι βασικό συστατικό του πολιτεύματος. Η αρμοδιότητα βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης».

Η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ επανήλθε πάντως στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και σημείωσε ότι «15 μέρες μετά το "σύνηθες" κατά τον πρωθυπουργό μεθοριακό επεισόδιο, θέλω να ρωτήσω. Ποιος εκφράζει το ΥΠΕΘΑ; Ο κ. Καμμένος, συνώνυμος του "εξαφανισμένος" που αποκαλεί ομήρους τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς; Ή ο κ. Κουβέλης που αποκαλεί υπερτροφικό το λόγο του προϊσταμένου του; Ποιες πρωτοβουλίες έλαβε η κυβέρνηση για να επιστρέψουν οι δυο Έλληνες;». Συμπλήρωσε μάλιστα ότι ο πρόεδρος της ΝΔ βρίσκεται σε ΗΠΑ και στις εκεί επαφές του «θέτει μετ’ επιτάσεως» το θέμα της επιστροφής στην Ελλάδα των δύο στρατιωτικών.

Πάντως η κα Σπυράκη απέφυγε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο για τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ο οποίος κάλεσε Ελλάδα και Τουρκία να τα βρουν λειτουργώντας ως «Πόντιος Πιλάτος».

Σχετικά με τον Ιβάν Σαββίδη η Μαρία Σπυράκη ανέφερε ότι «η ΝΔ εργάζεται για να επανέλθει η νομιμότητα στο ποδόσφαιρο και σε όλο το δημόσιο βίο και κατηγόρησε την κυβέρνηση για «εναγκαλισμό με μια νέα γενιά ολιγαρχών» που όπως είπε η κα Σπυράκη «τους χρησιμοποίησε για να ελέγξει ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, επιχειρήσεις και ομάδες» ενώ τάχθηκε υπέρ της εφαρμογής του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου για τη λειτουργία του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος «προκαλώντας» όμως την κυβέρνηση να απαντήσει «ποιος της κράτησε το χέρι και δεν είχε εφαρμόσει πιο πριν το νόμο;».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, novartis
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συνεργάτες του Σαμαρά διαψεύδουν ότι πήγε στο Νταβός για συνάντηση με τη Novartis

Συνεργάτες Σαμαρά για Novartis: Η γελοιοποίηση της συμμορίας συνεχίζεται

Το έγγραφο της Προανακριτικής για τον Στουρνάρα - Τι απαντά ο ίδιος

ADVERTISING

SHARE: