Πολιτική κόντρα πυροδοτεί η εκκένωση καταλήψεων

Πολιτική κόντρα πυροδοτεί η εκκένωση καταλήψεων
MotionTeam

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί με τις αστυνομικές επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη και η ΝΔ σχολιάζει: “Όλοι πια γνωρίζουμε ποιος ενθαρρύνει αυτά τα φαινόμενα” και αναρωτιέται ποιος είναι υπεύθυνος για τη δημόσια τάξη, ο Τόσκας ή η Κουμουνδούρου

Οι αστυνομικές επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη για την εκκένωση καταλήψεων προκαλούν πολιτική κόντρα των αντιεξουσιαστών με το ΣΥΡΙΖΑ, του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ με την… κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο κατηγορεί περίπου ότι επιχειρεί… κατάληψη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, που δήλωνε νωρίτερα ότι: “Η αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων στέγης στη Θεσσαλονίκη μας βρίσκει αντίθετους. Η ποινικοποίηση εγχειρημάτων αλληλεγγύης συνιστά πρακτική που δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς”, προκάλεσε την αντίδραση της Συγγρού.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ επίσημα τοποθετείται, με σφοδρότητα μάλιστα, κατά της αποκατάστασης της τάξης στους χώρους του πρώην ορφανοτροφείου, του κτιρίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) και μίας πολυκατοικίας στην πόλη. Μιλάει μάλιστα – εκεί φτάσαμε – για “ποινικοποίηση εγχειρημάτων αλληλεγγύης”.

Έτσι όλοι πια γνωρίζουμε ποιοι ενθαρρύνουν τα διαρκώς αυξανόμενα φαινόμενα ανομίας και ποιοι δίνουν το πράσινο φως σε πράξεις βανδαλισμού”, αναφέρει σε δική της ανακοίνωση η ΝΔ, σχετίζοντας ευθέως το κυβερνών κόμμα με τις καταλήψεις.

“Οι εικόνες ντροπής έχουν όνομα. Η αποκατάσταση όλων των χώρων στοιχίζει και στοιχίζει πολύ. Το κόστος των βανδαλισμών τελικά επιβαρύνει τους πολίτες που ήδη στενάζουν από την φορολογική επίθεση”, προσθέτει η ΝΔ.

“Τι απαντάει στο Kόμμα του ο κ. Τόσκας; Συμφωνεί με τη θέση του Κόμματός του; Ποιος είναι ο υπεύθυνος και ο αρμόδιος για την Δημόσια Τάξη; Είναι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ή ο ΣΥΡΙΖΑ;” αναρωτιέται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταλήγοντας: “Τυχόν σιωπή είναι αποδοχή και συναίνεση”.

Οι καταλήψεις, την εκκένωση των οποίων επιχειρεί από το πρωί η ΕΛΑΣ, αφορούν στο παλιό Ορφανοτροφείο που ανήκε στο Υπουργείο Εργασίας και παραχωρήθηκε στην Μητρόπολη, ένα κτίριο που ανήκει στο ΑΠΘ επί της Λ. Νίκης και μία πολυκατοικία ιδιώτη που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

Αστυνομικές πηγές υποστηρίζουν ότι εντοπίστηκαν σε ένα κτίριο από τα τρία, μόνο δύο οικογένειες προσφύγων οι οποίες και μεταφέρθηκαν σε επίσημες δομές φιλοξενίας της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης.

Από τους υπό κατάληψη χώρους έγιναν τουλάχιστον 100 προσαγωγές, εκ των οποίων οι τουλάχιστον 70 θα γίνουν συλλήψεις και ήδη σχηματίζονται δικογραφίες σε βάρος των συλληφθέντων με διάφορες κατηγορίες, αναλόγως τι κατασχέθηκε στην κατοχή τους, καθώς στους χώρου βρέθηκαν μεταξύ άλλων ρόπαλα και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Ως αντίδραση σε αυτή την αστυνομική επιχείρηση, ομάδα αντιεξουσιαστών κατέλαβε τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, δίχως να ζητήσουν από τους εργαζομένους να εγκαταλείψουν τον χώρο και σήκωσαν πανό στην είσοδο των γραφείων, απαιτώντας παράλληλα (με την μορφή τελεσιγράφου) την απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων και συλληφθέντων από τις καταλήψεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα