Πολιτικός “χιονοπόλεμος” για την τηλεκπαίδευση

Πολιτικός “χιονοπόλεμος” για την τηλεκπαίδευση
Χιονοπόλεμος στη Δροσιά Nick Paleologos / SOOC

Η τηλεκπαίδευση λόγω Μπάρμπαρα δεν εμποδίζει τα παιδιά να χαρούν το χιόνι, υποστήριξε ο Γ. Οικονόμου, απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Η επιλογή να πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση στα σχολεία που θα έμεναν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας “Μπάρμπαρα” έχει προκαλέσει και αντιδράσεις από γονείς και εκπαιδευτικούς, αλλά και κριτική από την αντιπολίτευση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κληθείς να απαντήσει στις σχετικές δηλώσεις του Νίκου Φίλη, σχολίασε:

“Νομίζω ότι λίγο η τεχνοφοβία, λιγο τα σύνδρομα που έχει, ωθούν πολλές φορές τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις τοποθετήσεις. Μπορουν ταυτόχρονα να γίνουν όλα. Το γεγονός ότι το κράτος και η εκπαιδευτική κοινότητα έχει φτάσει στο σημείο να ανταποκρίνεται γρήγορα και να οργανώνει τηλεκπαίδευση είναι σημαντική κατάκτηση”.

Ο κ. Οικονόμου υποστήριξε εξάλλου: “Κανείς δεν ξέρει αν θα υπάρχουν εκπαιδευτικές μονάδες που μπορεί να μείνουν κλειστές για μέρες γιατί θα υπάρχει πάγος προαύλιο ή θα συνεχιστεί η κακοκαιρία. Δεν είναι κακό ότι δίνεται αυτή η δυνατότητα και η διέξοδος. Η τηλεκπαίδευση μπορεί να συνδυαστεί με την επιλογή να χαρούν τα παιδιά το χιόνι”.

Εκανε δε λόγο για “δύο πολιτικές προσεγγίσεις που αναφέρονται σε άλλο σύμπαν” και επανέλαβε ότι: “Δεν είναι κακό, είναι πρόοδος για τη χώρα να ανταποκρίνεται το κράτος για τηλεκπαίδευση”.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο τομεάρχης Παιδείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Φίλης, σε δηλώσεις του σχολίασε: “Το χιόνι είναι ευκαιρία για παιχνίδι και χαρά. Είναι μια πολύτιμη εμπειρία και γνώση.

Την τηλεκπαίδευση, ακόμα και εκείνο το 24ωρο που θα χιονίσει στην Αθήνα, την επιβάλλουν αυτοί που γεννήθηκαν και έζησαν ως γέροι και μάλλον επιθυμούν το ίδιο για τα παιδιά μας. Άλλο η καταφυγή στην τηλεκπαίδευση με συστηματικό τρόπο για λόγους ανωτέρας βίας και μεγάλο διάστημα, κι άλλο η πρόχειρη οργάνωσή της για μία δύο μέρες που διασπά και αποδιοργανώνει την εκπαιδευτική πράξη”.

Ο κ. Φίλης επισήμανε ότι: “Οι εκπαιδευτικοί είναι αδύνατον να προετοιμάσουν σε ένα απόγευμα πραγματικό μάθημα τηλεκπαίδευσης, που είναι τόσο διαφορετικό από το μάθημα της τάξης. Κι όμως, τους το επιβάλλει Κυριακή απόγευμα η υπουργός! Αποκλειστικά και μόνο για λόγους εντυπώσεων!”

Κατέληξε δε στην προτροπή: “Παιδιά, εκπαιδευτικοί και γονείς σήμερα κλείνουν την οθόνη και χαίρονται το χιόνι! Με την απαραίτητη προσοχή. Και, φυσικά, να μην διανοηθεί το υπουργείο να επιβάλει καταγραφή απουσιών, όταν είναι γνωστό ότι πολλά σπίτια θα αντιμετωπίζουν δυσκολίες για σύνδεση με την τάξη.”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version