Πολιτικός “πόλεμος” στη σκιά των επεισοδίων

Πολιτικός “πόλεμος” στη σκιά των επεισοδίων
ΑΘΗΝΑ - 2η ΗΜΕΡΑ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ (ICON PRESS /ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Icon

Καταγγελίες για δράση παρακρατικών μηχανισμών και αλληλοκατηγορίες μεταξύ κομμάτων ακολούθησαν τα χθεσινά σοβαρά επεισόδια. ΚΚΕ: "Είχαν σχέδιο να διαλύσουν τη διαδήλωση". ΛΑΟΣ: "Το ΚΚΕ εκμεταλλεύεται τον θάνατο του άτυχου διαδηλωτή" (Pics)

Άγρια κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ ΚΚΕ, ΛΑΟΣ  και ΣΥΡΙΖΑ για τα πρωτοφανή επεισόδια της Πέμπτης , κατά τη διάρκεια των οποίων έχασε τη ζωή του από ανακοπή καρδιάς ο 53χρονος οικοδόμος Δημήτρης Κοτζαρίδης .

Το ΚΚΕ κατήγγειλε οργανωμένο σχέδιο παρακρατικών μηχανισμών με στόχο να διαλυθεί η διαδήλωση.

Μάλιστα ο “Ριζοσπάστης” δημοσίευσε σήμερα φωτογραφίες που σύμφωνα με την εφημερίδα αποδεικνύουν και τη δράση παρακρατικών, αλλά και το πως άρχισαν τα επεισόδια.

 

Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα επισκέφθηκε την Παρασκευή τους τραυματίες και εκτίμησε ότι έρχονται χειρότερα και πιο βάρβαρα μέτρα από αυτά του πολυνομοσχεδίου.

Πρόσθεσε ότι οι αγώνες θα συνεχιστούν και δεν πρόκειται να σταματήσουν, προβλέποντας ότι αυτοί που θέλουν να τους εμποδίσουν θα ηττηθούν πολύ πιο γρήγορα από ό,τι πιστεύει ο καθένας.

Μετωπική ΚΚΕ-ΛΑΟΣ

Την Πέμπτη από το βήμα της Βουλής η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα είπε ότι όλα όσα έγιναν και τελικά οδήγησαν στη σύγκρουση μεταξύ κουκουλοφόρων και μελών του ΠΑΜΕ ήταν προσχεδιασμένα.

Κατήγγειλε μάλιστα ότι όλα άρχισαν όταν αποχώρησε από τη συγκέντρωση συγκεκριμένο συνδικαλιστικό μπλοκ, παρεισέφρησαν στο χώρο μέλη του κινήματος “Δεν πληρώνω” κάτω από τις σημαίες του οποίου βρήκαν στέγη διάφορες ομάδες από την άκρα αριστερά και την άκρα δεξιά μέχρι και το ΛΑΟΣ.

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος Μ.Βορίδη, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι “κανείς άνθρωπος του ΛΑΟΣ δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με κουκουλοφόρους ούτε γενικώς ούτε ειδικώς”.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι βουλευτές του ΛΑΟΣ έχουν στοχοποιηθεί από το κίνημα “Δεν Πληρώνω”.

Ακολούθησε αιχμηρή ανακοίνωση του ΛΑΟΣ που κατηγορεί το ΚΚΕ για λασπολογία και εκμετάλλευση του θανάτου του άτυχου διαδηλωτή.

“Το ΚΚΕ μεταφέρει τις μεθόδους του από τη δεκαετία του 1941, στη δεκαετία του 2011. Αφού απεκατέστησε -μετά από δεκαετίες λάσπης- τους με τον ίδιο τρόπο βληθέντες Ζαχαριάδη, Πλουμπίδη, Βαβούδη, Αρη Βελουχιώτη και άλλους, επανέρχεται σήμερα, προσπαθώντας να πείσει ότι οι αντιεξουσιαστές και μπαχαλάκηδες, ‘φιλοξενούσαν’ στη διαδήλωση, στην ομάδα τους, μέλη του ΛΑΟΣ” αναφέρει η ανακοίνωση του ΛΑΟΣ και προσθέτει:

“Όποιος εκμεταλλεύεται το θάνατο ενός ανθρώπου για να προπαγανδίσει στερείται παντελώς της στοιχειώδους κοινωνικής πολιτικής και ανθρώπινης αγωγής”.

Έκρηξη οργής για τους “κρανοφόρους”

Παράλληλα με την αντιπαράθεση με τον ΛΑΟΣ το ΚΚΕ βάλλει και κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη, ο οποίος μιλώντας στο ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι “οι συγκρούσεις ροπαλοφόρων και κρανοφόρων αποδεικνύουν με τον πιο άσχημο τρόπο ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο”.

Η συγκεκριμένη φράση προκάλεσε την οργή του ΚΚΕ, με τον εκπρόσωπο τύπου του κόμματος Μάκη Μαΐλλη να χαρακτηρίζει τον ΣΥΝ “συνήγορο των κουκουλοφόρων”.

“Η δήλωση του κ. Παπαδημούλη ότι τα χθεσινά γεγονότα ήταν “συγκρούσεις ροπαλοφόρων και κρανοφόρων” επιβεβαιώνει ότι η ηγεσία του ΣΥΝ αποδεικνύεται συνήγορος των κουκουλοφόρων, γιατί με αυτό τον τρόπο συγκαλύπτει την προσχεδιασμένη δολοφονική επίθεση εντεταλμένων κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών εναντίον του ΠΑΜΕ και γενικότερα κατά του λαού, επίθεση που εξυπηρετεί την πολιτική της κυβέρνησης, της πλουτοκρατίας και των άλλων αστικών κομμάτων”, τόνισε ο κ. Μαΐλλης, μιλώντας σε εκπομπή του Mega.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα