Πολιτικός σεισμός στη ΝΔ: Τρεις κατά Μεϊμαράκη, Βαγγέλης κατά Τζιτζικώστα

Πολιτικός σεισμός στη ΝΔ: Τρεις κατά Μεϊμαράκη, Βαγγέλης κατά Τζιτζικώστα
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ- ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΝΔ// ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ, ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ .(EUROKINISSI-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Eurokinissi

Μητσοτάκης, Γεωργιάδης, Τζιτζικώστας ζητούν παραίτηση Μεϊμαράκη. Δεν παραιτείται ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Πρόταση για συνάντηση των τεσσάρων και νέο μεταβατικό πρόεδρο. Σύγκληση κοινοβουλευτικής ομάδας και συνέδριο ζητούν βουλευτές του κόμματος. Δεν δέχεται Συνέδριο ο Μητσοτάκης και αλλαγή του τρόπου εκλογής

Ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει στη ΝΔ μετά το φιάσκο των εκλογών που δεν έγιναν ποτέ με στελέχη της παράταξης να κάνουν λόγο για “πολιτικό σεισμό αυτή τη στιγμή στη ΝΔ”, ενώ ξεχειλίζει η οργή των οπαδών της ΝΔ που βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στα εκλογικά τμήματα για να …ψηφίσουν ενώ αυτή την ώρα συγκεντρώνεται κόσμος έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ.

Η ΚΕΦΕ αποφάσισε ομόφωνα μαζί με την αναβολή να κινηθεί και νομικά κατά της εταιρείας που είχε αναλάβει την τεχνική υποστήριξη της εκλογικής διαδικασίας. Ωστόσο το τοπίο παραμένει θολό  καθώς κανείς δεν είναι σε θέση να διαβεβαιώσει αν θα γίνουν και πότε εκλογές για νέο πρόεδρο της ΝΔ. Πηγές της Λεωφόρου Συγγρού πάντως επισημαίνουν ότι αν επιλεγεί και πάλι η διαδικασία εκλογής από τη βάση δεν μπορούν να διεξαχθούν σε λιγότερο από ένα με ενάμιση μήνα.

Στο μεταξύ όμως το μείζον πολιτικό θέμα είναι ότι έχει ανοίξει ζήτημα απομάκρυνσης από την προεδρία της ΝΔ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη από τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με δηλώσεις τους από νωρίς το πρωί ενώ πριν από λίγα λεπτά και ο Απόστολος Τζιτζικώστας ζήτησε την παραίτηση Μεϊμαράκη ως υπεύθυνο για την ματαίωση της εκλογικής διαδικασίας κατηγορώντας τον ότι δεν πίστευε στη διαδικασία αυτή και οφείλει να αναλάβει την ευθύνη του, ζητώντας ταυτόχρονα την παραίτηση του κ. Παπαμιμίκου και όλων των μελών της ΚΕΦΕ και προτείνοντας συνάντηση απόψε στις 7μμ στη Λεωφόρο Συγγρού των 4 υποψηφίων προέδρων της ΝΔ.

Με δήλωσή του ο εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη κάλεσε τους δύο υποψηφίους προέδρους της ΝΔ να αφήσουν τη “σπέκουλα” όπως ανέφερε χαρακτηριστικά και υπέδειξε ως υπευθύνους την ΚΕΦΕ και ειδικότερα τον πρόεδρό της και γραμματέα της ΝΔ Αντρέα Παπαμιμίκο.

“Δεν παραιτείται ο Βαγγέλης Μειμαράκης. Κάποια στιγμή θα συναντηθούν οι υποψήφιοι, αλλά δε θα μας ορίσει την ατζέντα ο Τζιτζικώστας. Η εταιρεία διορίστηκε απο συγκεκριμένους κυρίους και μας έφεραν σε αυτό το σημείο να μη γίνουν οι εκλογές”, ανέφεραν στη συνέχεια συνεργάτες του κ.Μεϊμαράκη.

Ο εκπόσωπος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην ΚΕΦΕ Θεόδωρος Αμπατζόγλου ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι σε μερικές κάλπες με πρωτοβουλία τοπικών εφορευτικών επιτροπών ειχε ξεκινήσει χειρόγραφη διαδικασια.

Ο κ. Αμπατζόγλου έδωσε στη δημοσιότητα καταμέτρηση των ψήφων μεχρι τη στιγμή που οριστικά αποφασίστηκε αναβολή της διαδικασίας.

Συγκεκριμένα έδωσε ύπτια εξής τμήματα με τον αντίστοιχο αριθμό ψήφων άνα υποψήφιο:

Λαγκαδάς: Μεϊμαράκης 33, Τζιτζικώστας 15, Γεωργιάδης 7, Μητσοτάκης 2

Ανδραβίδα: Μεϊμαράκης 33,  Γεωργιάδης 2

Κύθηρα:  Μεϊμαράκης 10, Μητσοτάκης 4, Γεωργιάδης 1, Τζιτζικώστας

Δερβένι: Μεϊμαράκης 9, Τζιτζικώστας 3, Γεωργιάδης 1, Μητσοτάκης 1

Πεντέλη; Μεϊμαράκης 39,  Μητσοτάκης 21, Γεωργιαδης 9, Τζιτζικώστας 1

Με τον τρόπο αυτο υπονόησε ότι το σύστημα δε δουλεψε διότι η εταιρεία μποϊκοτάρισε τη διαδικασία για λογαριασμό των αντιπάλων του και ιδιαίτερα για λογαριασμό του κ.Τζιτζικώστα

Στο μεταξύ βουλευτές της ΝΔ όπως μεταξύ άλλων ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Νίκος Δένδιας και ο Γεράσιμος Γιακουμάτος ζητούν τη σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ και στελέχη προσκείμενα στον κ.Μεϊμαράκη θέτουν ζήτημα συνεδρίου. Παράλληλα την παραίτηση Παπαμιμίκου ζήτησαν τα μέλη της ΚΕΦΕ Σάκης Ιωαννίδης και Φίλιππος Ταυρής.

Αμεση σύγκληση της ΚΟ από το Μεϊμαράκη ζήτησε με δήλωση του ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος απορρίπτει την πρόταση Τζιτζικώστα για συνάντηση των τεσσάρων και παράλληλα επιμένει στη δική του πρόταση για εκλογή προέδρου το αμέσως επόμενο διάστημα από τη βάση του κόμματος. Διαφωνεί δηλαδή με το ενδεχόμενο συνεδρίου και αλλαγής καταστατικού ως προς τα της εκλογής προέδρου του κόμματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα