Ποτάμι: H επανάσταση σήμερα

ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ ΣΤΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ// ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ.(EUROKINISSI-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)
ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ ΣΤΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ// ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ.(EUROKINISSI-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) EUROKINISSI

Ο σημερινός εορτασμός του 1821 έγινε σε μία περίοδο που απαιτείται μία σειρά από νέες επανασυστάσεις, τονίζει στην ανακοίνωση του το Ποτάμι, με αφορμή την σημερινή επέτειο της απελευθέρωσης των Ελλήνων

"H επέτειος της επανάστασης του 1821 γιορτάζεται σε μια συγκυρία που απαιτεί πολλές επαναστάσεις" αναφέρει το Ποτάμι.

Το μήνυμα του Ποταμιού:

H επέτειος της επανάστασης του 1821 γιορτάζεται σε μια συγκυρία που απαιτεί πολλές επαναστάσεις. Ειρηνικές και αποτελεσματικές.

Επανάσταση απέναντι στο καθεστώς της κομματοκρατίας και της ανισότητας που κυριαρχεί και διχάζει την κοινωνία μας και εξακολουθεί να πνιγεί τις υγιείς δυνάμεις της χώρας.

Επανάσταση απέναντι σε όσους αρκούνται σε μια χώρα αδύναμη με την μεσαία τάξη διαλυμένη και την οικονομία παραπαίουσα.

Επανάσταση απέναντι σε όσους δυναμιτίζουν τη δημοκρατική δύναμη της συναίνεσης για να εξασφαλίσουν μια προσωρινή πολιτική κυριαρχία.

Επανάσταση απέναντι σε πόσους βλέπουν τα σημερινά θύματα τις αδικίας και του παραλογισμού, τους πρόσφυγες, ως ευκαιρία να ξεσκονίσουν τα λάβαρα του λαϊκισμού και της δαιμονοπoίησης ανθρώπων και θρησκειών.

Το φως που άναψε η Γαλλική επανάσταση και μετά η ελληνική και οι άλλες του 19ου αίωνα σήμερα έχει έναν στόχο: Τη μετεξέλιξη των εθνικών ολοκληρώσεων σε μια πολύ ευρύτερη, την Ευρωπαϊκή. Χωρίς εκπτώσεις, με πολύ υπομονή, σταθερότητα και αποφασιστικότητα.

SHARE:

24Media Network