Ποτάμι: Να συμφωνήσουμε για ΕΣΡ μετά την απόφαση του ΣτΕ

Ποτάμι: Να συμφωνήσουμε για ΕΣΡ μετά την απόφαση του ΣτΕ
Το κτίριο του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου. Το κτίριο του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.

Τι επισημαίνει το Ποτάμι ενόψει της διάσκεψης των προέδρων των κομμάτων για το θέμα, την Τετάρτη

Τη συμβολή όλων, προκειμένου να συγκροτηθεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, αφού όμως γίνει πρώτα γνωστή η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον νόμο Παππά, ζητάει το Ποτάμι, με ανακοίνωση που εξέδωσε την Δευτέρα.

“Η συνεχής σύγκρουση γύρω από το τηλεοπτικό τοπίο δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η κυβέρνηση φέρει τεράστια ευθύνη με την αυθαίρετη απόφασή της να παρακάμψει το ΕΣΡ και να χορηγήσει μόνο 4 άδειες. Οι σπασμωδικές κινήσεις του κ.Παππά που τη μια μέρα καταθέτει τροπολογία και καταργεί το ΕΣΡ και την άλλη ζητά συναίνεση για ένα υπερκομματικό ΕΣΡ, δε δημιουργούν συνθήκες άρσης του αδιεξόδου”, αναφέρει το Ποτάμι.

Και συνεχίζει: “Το Ποτάμι -που έγκαιρα είχε καταθέσει πρόταση για τη συγκρότηση ενός υπερκομματικού ΕΣΡ- θέλοντας να προστατεύσει το θεσμό της ανεξάρτητης αρχής, ζητά από όλους να συμβάλουν ώστε να αποφευχθεί για άλλη μια φορά το ναυάγιο συγκρότησής της. Συγκεκριμένα, προτείνουμε η προσπάθεια δημιουργίας νέου ΕΣΡ να αναληφθεί από τον Πρόεδρο της Βουλής, αμέσως μετά την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας που θα αποφασίσει για την συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά.

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση, δηλαδή, να περιμένουν την απόφαση του ΣτΕ δεσμευόμενοι παράλληλα ότι, όποια κι αν είναι αυτή, θα γίνει σεβαστή και στην συνέχεια όλοι μαζί, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα, να συμβάλουμε από κοινού στη συγκρότηση του νέου ΕΣΡ”.

Την προηγούμενη εβδομάδα είχε κατατεθεί τροπολογία από την κυβέρνηση που προέβλεπε άμεσο κλείσιμο των καναλιών χωρίς άδεια. Εν τέλει, αυτή αποσύρθηκε, μέχρι τουλάχιστον την Τετάρτη, όταν θα πραγματοποιηθεί διάσκεψη των προέδρων των κομμάτων για συγκρότηση του ΕΣΡ. Ο πρωθυπουργός έχει καλέσει τη ΝΔ να συναινέσει, ωστόσο η τελευταία έχει ξεκαθαρίσει ότι η λειτουργία του ΕΣΡ περνάει υποχρεωτικά από την ακύρωση του νόμου Παππά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα