Ποτάμι: Σκάνδαλο η Novartis, αλλά και κυβερνητική μεθόδευση

Ποτάμι: Σκάνδαλο η Novartis, αλλά και κυβερνητική μεθόδευση

Υπέρ της σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής, κρατώντας όμως κλειστά τα χαρτιά του για την στάση που θα κρατήσει στη ψηφοφορία, τάσσεται το Ποτάμι, που αναγνωρίζει το σκάνδαλο ως υπαρκτό, αλλά παράλληλα βλέπει και κυβερνητική μεθόδευση

Στην άποψη ότι το σκάνδαλο της Novartis είναι υπαρκτό, άρα θα πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος, κατέληξε η κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού, που συνεδρίασε σήμερα νωρίς το απόγευμα, παρουσία του διαπρεπή νομικού Βασίλη Μάρκη, χωρίς πάντως να αποσαφηνιστεί το τι ακριβώς θα ψηφίσει κατά την αυριανή συνεδρίαση.

Η Σεβαστουπόλεως κρατάει κλειστά τα χαρτιά της για την στάση της κατά την αυριανή ψηφοφορία, καθώς θεωρεί ότι οι βουλευτές θα πρέπει να ψηφίσουν σε μία κάλπη και όχι σε δέκα, όπως ενέκρινε νωρίτερα η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής – κατά πλειοψηφία. Πάντως, τα κορυφαία του στελέχη διευκρίνιζαν ότι το σκάνδαλο είναι υπαρκτό και ότι αυτό που θα πρέπει να διερευνηθεί είναι το βάθος του, αλλά και το αν υπάρχει ή όχι εμπλοκή πολιτικών προσώπων.

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση, εκμεταλλευόμενη το υπαρκτό σκάνδαλο, στοχοποιεί μερίδα πολιτικών της αντιπάλων ώστε να επωφεληθεί πολιτικά από την υπόθεση, γεγονός που καθιστά επιτακτική τη διαλεύκανση της υπόθεσης προκειμένου οι σκιές να φύγουν πάνω από την πολιτική ζωή της χώρας, αλλά και να σταματήσει η σπίλωση προσώπων που ουδεμία σχέση έχουν με την Novartis.

Την τελική απόφαση για το τι θα πράξουν στην κρίσιμη ψηφοφορία, οι βουλευτές του Ποταμιού θα την λάβουν αύριο και θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τον τρόπο διεξαγωγής της, αλλά και από την πορεία της συζήτησης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα