Ο Τσίπρας, οι επενδυτές και το ελληνικό come back

Ο Τσίπρας, οι επενδυτές και το ελληνικό come back

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΣΙΚΑΓΟ: Θετικό σήμα για επενδύσεις στην Ελλάδα στους τομείς της Πληροφορικής, της Ενέργειας, του Real Estate και των αερομεταφορών, πήρε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στις συναντήσεις του με Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες

Αποστολή στο Σικάγο

«Δεν αφήνουμε πίσω μόνο την κρίση, αλλά και το μοντέλο που μας οδήγησε σε αυτή», διαμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας στους 12 Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες , με τους οποίους είχε δίωρη συνάντηση το Σάββατο στο Σικάγο.

Ο κ. Τσίπρας, σε μια καλά προετοιμασμένη ομιλία, τόνισε ότι η γιγαντιαία γραφειοκρατία, η πολυνομία, και η ανυπαρξία follow up στις αποφάσεις είναι οι αιτίες που αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για να πάρουν τελικά την απόφαση οι επενδυτές να βάλουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη θετική πορεία που διαγράφεται για τη χώρα, ότι γίνονται αλλαγές στο νομικό πλαίσιο για τις επενδύσεις και ότι υπάρχει απόλυτη προσήλωση σε αυτές, με τη συναίνεση όπως τόνισε του κόσμου.

«The Greek come back” ήταν το σύνθημα που χρησιμοποίησε, υποδηλώνοντας ότι υπάρχει επιστροφή του επενδυτικού ενδιαφέροντος των Ελλήνων επιχειρηματιών για την Ελλάδα.

Συνομιλήσαμε με τους περισσότερους επιχειρηματίες που ήταν παρόντες στην συνάντηση, οι οποίοι προέρχονται από την ενέργεια, την πληροφορική, την καινοτομία, το real estate και τις αερομεταφορές.

«Είμαστε έτοιμοι να δημιουργήσουμε συμμαχία με την Ελλάδα» μας τόνισαν και συνεχάρησαν τον πρωθυπουργό διότι τους έκανε μια παρουσίαση με στοιχεία, τεχνοκρατική και όχι πολιτική.

Ζήτησαν όμως να υπάρχει τακτική επικοινωνία ώστε αυτή η συνάντηση να μην καταλήξει σαν όλες τις άλλες με προηγούμενους πρωθυπουργούς οι οποίοι δεν έκλειναν τις εκκρεμότητες με τους ομογενείς επενδυτές.

«Meetings σαν κι αυτά έχουν γίνει πολλά στο παρελθόν» έλεγαν χαρακτηριστικά.

Πάντως η συζήτηση είχε και ολίγο από μπάσκετ αφού παρών ήταν και ο πρώην μπασκετμπολίστας Αλέξης Γιαννούλιας ο οποίος σήμερα εργάζεται στην εταιρεία BNY MELLON, ως αναπληρωτής διευθυντής. Ο Αλέξης Τσίπρας τον ρώτησε αν παίζει καθόλου μπάσκετ για να απαντήσει ο Γιαννούλιας ότι πλέον όλη του την ενεργητικότητα την αφιερώνει στο παιδί του.

Στη συνάντηση συμμετείχαν: Endy Zemenidis (executive director HALC), Anthos Chrysanthou (tech startup translate.com), Richard Driehaus (Driehaus Capital), Martin Cabrera (Cabrera Capital), Maria Pappas (Treasurer of Cook County), Μary Barnicle (United Airlines), Michael Marks (managing director Cushman and Wakefield), Aaron Rice (Baker McKenzie), Ted Diamantidis (Diamond Importers), Kevin Johnson (Glidepath Solutions president, Clean Capital Board), Demetri Eliopoulos (managing director RMB Capital), Elias Boufis (Driehaus Private Equity).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα