Πράσινο φως στη χρήση φαρμακευτικής κάνναβης

Πράσινο φως στη χρήση φαρμακευτικής κάνναβης

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός προανήγγειλε την αποποινικοποιήσή της αλλά και την έναρξη σχετικού διαλόγου

Την αποποινικοποίηση της ιατρικής χρήσης τις κάνναβης με κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο κ. Ξανθός ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην έκδοση της ΚΥΑ που θα αλλάζει στον πίνακα του ΟΗΕ με την κατάταξη των ουσιών δίνοντας τη δυνατότητας συνταγογράφησης και κυκλοφορίας σκευασμάτων που περιέχουν «εκχυλίσματα κάνναβης». Ανέφερε μάλιστα, ότι οι αλλαγές αυτές βασίζονται σε επιστημονικά πορίσματα που επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα της φαρμακευτικής κάνναβης και σημείωσε ότι η πολιτεία οφείλει να ανοίξει με σοβαρό τρόπο το σχετικό διάλογο καθώς το ζήτημα υπερβαίνει την αρμοδιότητα του υπουργείου Υγείας.

Ανακοίνωσε, ακόμη, ότι η κυβέρνηση θα προωθήσει  ένα μίνι-νομοσχέδιο που θα κάνει αλλαγές στον νόμο για το ζήτημα των ναρκωτικών». «Θα μιλάμε πλέον για εξαρτήσεις και όχι για ναρκωτικά» εξήγησε ο κ. Ξανθός και υπογράμμισε την ύπαρξη των αναδυόμενων εξαρτήσεων όπως είναι το αλκοόλ, το διαδίκτυο και ο τζόγος, ηλεκτρονικός και μη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα