Προ ημερησίας για το ασφαλιστικό θα ζητήσει η κυβέρνηση

Προ ημερησίας για το ασφαλιστικό θα ζητήσει η κυβέρνηση

Στην αντεπίθεση περνά η κυβέρνηση, προκειμένου να φέρει το Μητσοτάκη στη Βουλή να τοποθετηθεί. Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις της Αθήνας στη δύσκολη "σκακιέρα" του ασφαλιστικού με το ΔΝΤ να παρουσιάζει για άλλη μια φορά άκαμπτη στάση

Στην αντεπίθεση περνά η κυβέρνηση με την κατάθεση πρότασης για προ ημερησία συζήτηση στη Βουλή για το ασφαλιστικό.

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη καλεί στην Βουλή η κυβέρνηση προκειμένου, όπως λένε κορυφαία στελέχη “να καταθέσει τις προτάσεις του για το ασφαλιστικό, αλλά και να ξεκαθαρίσει αν συμφωνεί με τις μειώσεις κύριων συντάξεων με βάση τη συμφωνία που ψήφισε το καλοκαίρι ή με την κυβερνητική πρόταση.”

Η συζήτηση αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα και θα οριστεί από την διάσκεψη των προέδρων της Βουλής. Στη συζήτηση σύμφωνα με τον κανονισμό θα μετέχουν μόνο οι πολιτικοί αρχηγοί και οι αρμόδιοι υπουργοί.

Από το Μέγαρο Μαξίμου επιτίθενται στην κυβέρνηση και για το νομοσχέδιο για τη δημόσια διοίκηση για το οποίο, όπως λένε δεν έχει τοποθετηθεί ο πρόεδρος της ΝΔ.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο στις τρεις το μεσημέρι ο πρωθυπουργός και ο νέος πρόεδρος της ΝΔ θα έχουν συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η πρωινή σύσκεψη στη Βουλή

Ολοκληρώθηκε στη Βουλή η σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους στενούς του συνεργάτες με αποκλειστικό θέμα το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και τις αλλαγές που ζητούν οι δανειστές.

 Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση μέσα στις επόμενες 2-3 ημέρες θα είναι σε θέση να στείλει τις νέες προτάσεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά και τα στοιχεία που ζητούν οι εταίροι, έχοντας ως γνώμονα τα “τα μέτρα κατεύθυνσης που έχουν τεθεί εξαρχής”, τόνιζε κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος.

 Όπως τόνιζε η ίδια πηγή θα γίνει προσπάθεια αθροίσματος φορολογικού – ασφαλιστικού προκειμένου να μπει ένας “κόφτης” στο σύνολο του ποσού που πρέπει να πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Το ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι να βρεθούν τα ισοδύναμα μέτρα που θα προταθούν στους θεσμούς, καθώς δημιουργείται “κενό” από τις αλλαγές στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών.

Στο υπουργείο Εργασίας υπάρχει σύσκεψη σε εξέλιξη με αντικείμενο τις αλλαγές στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Ομιλία Τσίπρα με αφορμή τον ένα χρόνο ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ανάδειξή τού ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, το κυβερνών κόμμα πραγματοποιεί συγκέντρωση την Κυριακή, όπου ο πρωθυπουργός σε ομιλία του θα παρουσιάσει όλα όσα έγιναν τους προηγούμενους μήνες, τα βήματα για την έξοδο από την κρίση, την ανακούφιση των ασθενέστερων στρωμάτων και τις μεταρρυθμίσεις που δρομολογήθηκαν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα