Προ ημερησίας στη Βουλή για την Παιδεία. LIVE EIKONA

Προ ημερησίας στη Βουλή για την Παιδεία. LIVE EIKONA
ΒΟΥΛΗ:ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ Eurokinissi

Συζήτηση αρχηγών σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, για την Παιδεία. ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ

H πολιτική της κυβέρνησης στην Παιδεία είναι το αντικείμενο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών που διεξάγεται στη Βουλή, με πρωτοβουλία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όσον αφορά το μάθημα των Θρησκευτικών και τις αλλαγές που προωθούνται ο πρωθυπουργός αναμένεται να στηρίξει τον Νίκο Φίλη, καθώς όπως έχει ειπωθεί πολλές φορές αποτελούν κυβερνητική επιλογή. Σύμφωνα με πληροφορίες θα καταγγείλει τη ΝΔ πως τάσσεται υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων στην παιδεία και όχι υπέρ του δημόσιου σχολείου.

 «Δεν θα επιτρέψουμε στον κ. Τσίπρα να αλλάξει την ατζέντα» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με πηγές από το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη ο πρόεδρος της ΝΔ έχει σκοπό να παρουσιάσει ένα φιλελεύθερο πλέγμα προτάσεων γύρω από την παιδεία αλλά με έμφαση –όπως αναφέρουν- στη δημόσια παιδεία. Η λογική που θα αναπτύξει ο πρόεδρος της ΝΔ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα είναι πως με τις θέσεις της ΝΔ αναβαθμίζεται η δημόσια παιδεία σε αντιδιαστολή με το κυβερνητικό έργο στο θέμα της παιδείας που οδηγεί στην υποβάθμιση της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να κάνει αναφορά σε σειρά από «αναχρονιστικές ρυθμίσεις» της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που «μας γυρνούν στη δεκαετία του 80», τις οποίες θα δεσμευτεί πως η ΝΔ θα καταργήσει.

Στην κατεύθυνση αυτή κορωνίδα θα είναι η δέσμευση του κ. Μητσοτάκη για την επαναφορά του νόμου Διαμαντοπούλου στα ΑΕΙ. Άλλωστε γι’ αυτό έχει δεσμευτεί σε σχετική πρόσφατη εκδήλωση με την παρουσία της πρώην υπουργού παιδείας. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα