Προανακριτική: Παραδόθηκε στον Ν. Βούτση το πόρισμα για τον Γ. Παπαντωνίου

Προανακριτική: Παραδόθηκε στον Ν. Βούτση το πόρισμα για τον Γ. Παπαντωνίου
Δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου για τα εξοπλιστικά την Τετάρτη 20 Μαΐου 2015. Οι Γιάννος Παπαντωνίου(φωτό) και Βάσω Παπανδρέου κατέθεσαν στο δικαστήριο, καθώς ήταν μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998-1999, και κλητεύτηκαν μετά από το αίτημα του Άκη Τσοχατζόπουλου που δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος από μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων, αδίκημα για το οποίο το πρωτοβάθμιο δικαστήριο του επέβαλε την ανώτατη ποινή κάθειρξης 20 ετών. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια την ερχόμενη Τετάρτη. «Δόθηκε σήμα στη Δικαιοσύνη ότι η Βουλή δεν λειτουργεί πυροσβεστικά» σημείωσε ο Πρόεδρος της Βουλής

Στον Πρόεδρο της Βουλής παρέδωσε σήμερα ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής για τα Εξοπλιστικά, Νίκος Παρασκευόπουλος, το πόρισμα σχετικά με τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Γιάννου Παπαντωνίου.

Ο κ. Παρασκευόπουλος υπογράμμισε ότι το πόρισμα προτείνει την εξάλειψη του αξιόποινου του αδικήματος της απιστίας λόγω παραγραφής αλλά και την αναρμοδιότητα της Βουλής για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος κατά την περίοδο που ο κ. Παπαντωνίου δεν ήταν πια υπουργός. Ο κ. Παρασκευόπουλος υπογράμμισε όμως ότι το πόρισμα «οδηγεί σε επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης, αφού στέλνεται στη τακτική Δικαιοσύνη».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι σωστά ασχολήθηκε το κοινοβούλιο με αυτό το θέμα. «Η Βουλή μαζεύει το υλικό και η Δικαιοσύνη έχει το σήμα ότι το πολιτικό σύστημα δεν θα λειτουργεί πυροσβεστικά, ούτε θα αποκρύπτει ζητήματα που αφορούν το πολιτικό προσωπικό» τόνισε ο Νίκος Βούτσης και πρόσθεσε: «την ανάγκη προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος πρέπει να την υπηρετούμε με μεγάλη προσήλωση».

Ο Πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε ότι το πόρισμα θα συζητηθεί στην Ολομέλεια την ερχόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες η συζήτηση αναμένεται να διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη 5 Ιουλίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα