Προεδρικές εκλογές στην Κύπρο: Δυναμική ανατροπής

Προεδρικές εκλογές στην Κύπρο: Δυναμική ανατροπής

Λίγες ώρες μετά από το τελευταίο ντιμπέιτ μεταξύ των «μονομάχων» Ν. Αναστασιάδη και Στ. Μαλά – όπου κυριάρχησαν οι χειρισμοί του προέδρου της κυπριακής Δημοκρατίας για το κυπριακό και οι καταγγελίες ότι ψεύδεται – το αποτέλεσμα του β' γύρου θεωρείται απολύτως «ανοικτό»

Όπως είναι γνωστό, το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εκλογών άφησε πλήρως ανοικτή την τελική έκβαση της μάχης για το Προεδρικό Μέγαρο, καθώς τα ποσοστά του Ν. Αναστασιάδη κινήθηκαν τελικά πολύ χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των δημοσκόπων, ενώ ο Στ. Μαλάς εμφάνισε άνοδο σε σχέση με τις προηγούμενες προεδρικές εκλογές.

Μάλιστα, ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ φαίνεται να κερδίζει τη μάχη του Κέντρου, παρά το γεγονός ότι ο τρίτος του α!  γύρου Νικόλας Παπαδόπουλος αρνήθηκε να προσφέρει στήριξη στον έναν από τους δύο μονομάχους. Ωστόσο, οι πάντες θυμούνται την πολύ δύσκολη σχέση που είχε ο αείμνηστος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τασσος Παπαδόπουλος με τον Νίκο Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κυλιόμενες μετρήσεις των κομμάτων δείχνουν οριακή διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων , αλλά ο κ Μάλας οδεύει προς την αναμέτρηση της Κυριακής με τη δυναμική της ανόδου των πέντε μονάδων ενώ ο κ. Αναστασιάδης με το βάρος της απώλειας δέκα μονάδων σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές.

Ακόμα, ο κ. Αναστασιάδης εκτιμάται ότι θα «πληρώσει» κάποιες γκάφες της προεκλογικής περιόδου, όπως όταν εμφανίσθηκε να συναινεί σε αναγνώριση ΑΟΖ των κατεχομένων, πράγμα που ερμηνεύθηκε ως αναγνώριση κρατικής οντότητας στο κατεχόμενο από τους Τούρκους τμήμα της Κύπρου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα