Προεκλογικές “πατέντες” με διορισμούς μετακλητών και ψηφιακούς εντυπωσιασμούς “βλέπει” ο ΣΥΡΙΖΑ

Προεκλογικές “πατέντες” με διορισμούς μετακλητών και ψηφιακούς εντυπωσιασμούς “βλέπει” ο ΣΥΡΙΖΑ
Τρία γαλάζια παιδιά διορίζονται κάθε δύο ημέρες καταγγέλλει ο Κ.Ζαχαριάδης Eurokinissi

Καταγγελίες για το εκκρεμή διαγωνισμό μισού δισ. για τις ταυτότητες και για τριπλασιασμό των «ημετέρων» στον κρατικό μηχανισμό από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Η κυβέρνηση από την μια επιχειρεί προεκλογικούς εντυπωσιασμούς με την ανακοίνωση ψηφιακών ταυτοτήτων και διπλωμάτων οδήγησης καλλιεργώντας «εκσυγχρονιστικό» προφίλ, την ίδια στιγμή όμως αξιοποιεί για τους ίδιους λόγους το …παραδοσιακό ρουσφέτι με διορισμούς μετακλητών και την διασπάθιση του δημόσιου χρήματος. Αυτή την εντύπωση αποκομίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ αποτιμώντας την κυβερνητική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών.

Στην Κουμουνδούρου διαπιστώνουν ότι η κυβέρνηση κινείται σε πλήρης προεκλογικούς ρυθμούς επιχειρώντας να κρύψει την πολιτική του «κράτους – λάφυρο» πίσω από μία ψευδεπίγραφη εικόνα τεχνολογικών τομών. Ένα στοιχείο που καταδεικνύεται περίτρανα από την συνεχή αύξηση του διορισμού χιλιάδων μετακλητών δίχως προσχήματα και χωρίς κριτήρια. Αυτά ενώ την ίδια στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαφημίζει την δυνατότητα ψηφιακής αναπαράστασης της ταυτότητας και του διπλώματος οδήγησης μέσα από μια πρωτοβουλία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η οποία όμως δημιουργεί ερωτήματα σε σχέση με τον εκκρεμή διαγωνισμό για τις νέες ταυτότητες, που έχει κόστος πάνω από μισό δις ευρώ.

Μετακλητά ρουσφέτια

Σε καταγγελία για τους πυρετώδεις ρυθμούς πρόσληψης μετακλητών προχώρησε χθες ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης. Τόνισε πως το Μέγαρο Μαξίμου ««διπλασίασε μέσα σε τρία χρόνια τους μετακλητούς υπαλλήλους, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών». Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι υπήρχαν «1790 οι μετακλητοί υπάλληλοι τον Ιούλιο του 2019» και κατέληξαν στο να υπάρχουν «3483 οι μετακλητοί υπάλληλοι τον Ιούλιο του 2022». Όπως είπε «διορίζουν κάθε δύο μέρες τρία «γαλάζια» παιδιά».

Ο Κώστας Ζαχαριάδης αναφέρθηκε εκτενώς και στα κριτήρια της πρόσληψης των μετακλητών υπαλλήλων αναφέροντας πως «διορίζουν με κατά 70% αυξημένο μισθό σε σχέση με το 2019 και βασικό προσόν το απολυτήριο Λυκείου, ενώ το 2019 για το 90% των υπαλλήλων χρειαζόταν πτυχίο Πανεπιστημίου». Τα στοιχεία αυτά έρχονται να «κουμπώσουν» με τις καταγγελίες που κάνει εδώ και μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ για τους διορισμούς ημετέρων στην ΔΕΗ με παχυλούς μισθούς καθώς και στις προσλήψεις διευθυντικών στελεχών στον ΕΦΚΑ και τα ασφαλιστικά ταμεία που θεσμοθετήθηκαν με νομοσχέδιο του Κωστή Χατζηδάκη. Ο Κώστας Ζαχαριάδης μίλησε για την «επιτομή της καθεστωτικής συμπεριφοράς μιας επικίνδυνης κυβέρνησης, που οδηγεί τους πολίτες στη φτωχοποίηση και στο οικονομικό περιθώριο». Δεσμεύθηκε μάλιστα πως με τον ΣΥΡΙΖΑ θα «η Ελλάδα θα κυβερνηθεί με αξιοκρατία, διαφάνεια, χωρίς κομματικούς στρατούς, χωρίς ανίκανους κομματικά εκλεκτούς σε θέσεις ευθύνης».

Τι γίνεται με τον διαγωνισμό για τις ταυτότητες που θα κοστίσει μισό δις αναρωτιούνται ο Μάριος Κάτσης (φώτο) και η Όλγα Γεροβασίλη Eurokinissi

Ψηφιακή φιέστα με …εκκρεμότητες

Την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλεί «φιέστα» την χθεσινή παρουσίαση από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους τρείς συναρμόδιους υπουργούς (Κ.Πιερρακάκη, Κ.Καραμανλή και Τ.Θεοδωρικάκο) του νέου προγράμματος για την φηφιακή ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης που θα αποθηκεύεται στα κινητά τηλέφωνα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής Μάριος Κάτσης και η γραμματέας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη επισημαίνουν πως «λανσάρονται σήμερα οι υπάρχουσες, μη ασφαλείς ταυτότητες και τα διπλώματα οδήγησης στο κινητά, ως άλλα πιστοποιητικά εμβολιασμού». Θέτοντας μάλιστα το ερώτημα του «αν είναι σύμφωνες με τις διεθνείς προδιαγραφές ασφαλείας οι νέες ταυτότητες στα κινητά, τότε γιατί δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ταξιδιωτικό έγγραφο, όπως παραδέχτηκε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης;».

Παράλληλα όμως τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρουν το ζήτημα του διαγωνισμού για τις νέες ταυτότητες που ακυρώθηκε το 2019 για να προκηρυχθεί ξανά με μεγαλύτερο κόστος, όπως αναφέρουν. Ο Μ.Κάτσης και η Ο.Γεροβασίλη σημειώνουν πως «τρία χρόνια μετά δεν υπάρχει καν ανάδοχος ενώ, σύμφωνα με τον Ευρ. Κανονισμό (Ε.Ε.) 2019/1157, οι νέες ασφαλείς ταυτότητες θα έπρεπε να εκδίδονται ήδη από το 2021. Η Χώρα είναι ήδη έκθετη σε κυρώσεις».

Μάλιστα διερωτώνται γιατί εφόσον είναι ασφαλής οι νέες ψηφιακές ταυτότητες «γίνεται ένας «αχρείαστος» διαγωνισμός για έγγραφα ασφαλείας, ύψους 515 εκατομμυρίων Ευρώ;» Επίσης θέτουν ερωτήματα και για τα διαβατήρια αφού «στο χθεσινό νομοσχέδιο για την Αστυνομική Ακαδημία επεκτείνεται η ισχύς των διαβατηρίων από 5 σε 10 χρόνια. Σε ποιον και με ποια διαδικασία ανατέθηκε η σύμβαση για τα διαβατήρια, μέχρι να υπάρξει ανάδοχος;».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα