Προεκλογικό “μασάζ” για την οικονομία από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Προεκλογικό “μασάζ” για την οικονομία από τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Κυριάκος Μητσοτάκης AP Photo/Giannis Papanikos

Συνέντευξη τύπου, με αντικείμενο οικονομία, ανάπτυξη και αγορά εργασίας, παραχωρεί σήμερα ο πρωθυπουργός, με το βλέμμα στις εκλογές 

Την πρώτη από μία σειρά θεματικών συνεντεύξεων τύπου παραχωρεί σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επιχειρώντας έτσι να βάλει τη δική του ατζέντα εν όψει των εκλογών.

Αντικείμενο της σημερινής συνέντευξης τύπου είναι η οικονομία, η ανάπτυξη και η αγορά εργασίας. Από το Μαξίμου πάντως έλεγαν ότι η συνέντευξη τύπου δεν διοργανώθηκε με σκοπό να γίνουν ανακοινώσεις, αν και υπάρχει έντονο κλίμα για νέα μέτρα στήριξης και θεωρείται περίπου δεδομένο ότι η κυβέρνηση θέλει να δώσει το Πάσχα μία νέα “επιταγή ακρίβειας”.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μητσοτάκης θέλει να αναδείξει μία θετική εικόνα για την οικονομία παρόλο που η ακρίβεια ροκανίζει κάθε μήνα το εισόδημα των πολιτών και να προβάλλει μέτρα που έχουν ήδη ανακοινωθεί, όπως το Market Pass, η πλατφόρμα για το οποίο όμως δεν θα είναι έτοιμη από 1η Φεβρουαρίου, αλλά στα μέσα του μήνα.

Αλλά και να επαναλάβει με αφορμή τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Απριλίου ότι στόχος της επόμενης τετραετίας θα είναι οι καλύτεροι μισθοί.

Με το βλέμμα στις κάλπες ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει και τις περιοδείες ανά την επικράτεια, με έμφαση σε περιφέρειες στις οποίες η Νέα Δημοκρατία αντιμετωπίζει κίνδυνο διαρροών ή που είναι κρίσιμες για το εκλογικό αποτέλεσμα, όπως η βόρεια Ελλάδα, οι “λαϊκές” γειτονιές της Αθήνας και περιοχές όπου υπάρχουν ειδικά θέματα.

Επόμενος σταθμός του κ. Μητσοτάκη θα είναι η Κρήτη, η οποία δεν έχει ποτέ “βαφτεί γαλάζια”, με στόχο να αναχαιτιστεί η επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ και η ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ. Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός αναμένεται να περιοδεύσει στη δυτική Μακεδονία, όπου η απότομη απολιγνητοποίηση έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια. Αλλά και στη Θεσσαλία όπου οι αγρότες (σε πρώτη φάση του ΚΚΕ) ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ, καθώς η ενεργειακή κρίση και οι ελλείψεις σε λιπάσματα και ζωοτροφές λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην πρωτογενή παραγωγή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα