Πρώην αντιπρόεδρος του Ντυνάν: Τα δωρεάν νοσήλια χρεοκόπησαν το νοσοκομείο

Πρώην αντιπρόεδρος του Ντυνάν: Τα δωρεάν νοσήλια χρεοκόπησαν το νοσοκομείο
Το κτίριο του Ντυνάν EUROKINISSI

Ο πρώην αντιπρόεδρος Βασίλης Στεργίου παραδέχθηκε, ότι διορίστηκε ως οικογενειακός φίλος του Ανδρέα Λοβέρδου. Στους προμηθευτές του Ντυνάν και ο αδερφός του Άδωνι Γεωργιάδη

Νέα στοιχεία που καταδεικνύουν το μέγεθος της κακοδιαχείρισης στο νοσοκομείο Ντυνάν προέκυψαν στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας.

Στην επιτροπή κατέθεσε ο πρώην αντιπρόεδρος του Ντυνάν, Βασίλης Στεργίου, (2010-2012) ο οποίος παραδέχτηκε ότι διορίστηκε σε νεαρή ηλικία στο ΔΣ του νοσοκομείου από τον τότε υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο λόγω «οικογενειακής φιλίας». Στην κατάθεσή του ο κ. Στεργίου απέδωσε την χρεοκοπία και τον επακόλουθο πλειστηριασμό του Ντυνάν στις δωρεάν νοσηλείες που παρείχε το νοσοκομείο αλλά και στους «υψηλούς μισθούς» των ιατρών.

Ο κ. Στεργίου διέψευσε τις καταγγελίες για παρεμβάσεις Λοβέρδου υπέρ της απόσυρσης των ένδικων μέσων του Ντυνάν κατά της Marfin στη διένεξη για τη μαιευτική κλινική «ΓΑΙΑ».

«Στο δικό μου Διοικητικό Συμβούλιο και στην υπουργία του κυρίου Λοβέρδου, δεν αποσύρθηκε κανένα ένδικο μέσο αστικής φύσεως» είπε. Ανέφερε, μάλιστα, ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες του «η απόσυρση από τα ένδικα μέσα αστικής φύσεως, έγινε τον Μάιο του 2012». «Τότε ούτε εμείς υπήρχαμε στο ΔΣ του Ντυνάν ούτε ο κ. Λοβέρδος στο Υπουργείο Υγείας. Και δεν ξέρω για ποιο λόγο έγινε» τόνισε ο κ. Στεργίου.

Εν τω μεταξύ κατά τη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλιας αποκάλυψε ότι στους προμηθευτές του Ντυνάν περιλαμβάνεται και ο Λεωνίδας Γεωργιάδης, αδερφός του πρώην υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη που εμπλέκεται στην ποινική δικογραφία του Ντυνάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εξεταστική δεν έχει ακόμη στη διάθεσή της επαρκή στοιχεία σχετικά με τη φύση ή το κόστος των εν λόγω προμηθειών. Ο κ. Γκιόλας υποστήριξε ότι στο όνομα του κ. Γεωργιάδη υπάρχουν δύο καταγραφές που αφορούν το 2013 και το 2014. Από την πλευρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι τα τιμολόγια αφορούν ημερολόγια του 2008.   Πάντως, ο Πρόεδρος της Εξεταστικής, Αντώνης Μπαλωμενάκης, έχει ζητήσει από το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν να αποσταλούν στη Βουλή πλήρη στοιχεία σχετικά με τις προμήθειες (προμηθευτής, χρονολογία, είδος, κόστος κτλ) της περιόδου 2006-2014.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα