“Μίκη έλα στο συμβούλιο”

“Μίκη έλα στο συμβούλιο”
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ (EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ) Eurokinissi

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι κάλεσε τον Μίκη Θεοδωράκη στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Αρνήθηκε ο μεγάλος μας συνθέτης

Πρόσκληση να παρευρεθεί στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης και να μιλήσει στο λαό της πόλης, απηύθυνε στον Μίκη Θεοδωράκη, ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης.

Οπως ανέφερε ο κ.Μπουτάρης μιλώντας το μεσημέρι στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, επικοινώνησε με συνεργάτες του κ.Θεοδωράκη που του είπαν ότι δεν μπορεί να πάει ο ίδιος αλλά συνεργάτης του. Ο κ.Μπουτάρης όμως τόνισε πως επιθυμία του ήταν να παρευρεθεί ο ίδιος ο κ.Θεοδωράκης.

Ο Μίκης Θεοδωράκης θα μιλήσει το απόγευμα της Πέμπτης στην πλατεία Αριστοτέλους.

Η παραχώρηση της πλατείας Αριστοτέλους στον Μίκη Θεοδωράκη ήταν το θέμα που απασχόλησε και τις υπόλοιπες παρατάξεις.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Κώστας Γκιουλέκας, δήλωσε πως η απόφαση του δημάρχου έφερε τη Θεσσαλονίκη αρνητικά στο προσκήνιο και τόνισε πως «η ευρυθμία της πόλης δεν απειλείται από την ομιλία του κ.Θεοδωράκη αλλά από το παραεμπόριο, το διπλοπαρκάρισμα και τα τραπεζοκαθίσματα».

Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έκανε λόγο για «κατάπτυστη απόφαση του δημάρχου αφού οι πλατείες ανήκουν στο λαό και όχι στον κ.Μπουτάρη», ενώ ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης, Στέλιος Παπαθεμελής, συμφώνησε πως «ο δήμαρχος δεν έχει καμία αρμοδιότητα να απαγορεύει ομιλίες σε κεντρική πλατεία της Θεσσαλονίκης».

Ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ «Ανοιχτή Πόλη» χαρακτήρισε αστείες τις δικαιολογίες για τη μη παραχώρηση της πλατείας Αριστοτέλους, ενώ ο Χρήστος Μάτης, επικεφαλής της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες – Οικολογία στην πράξη», τόνισε πως χρειάζεται «εκτόνωση με αμοιβαίες διευκρινίσεις. Ας αποσύρει ο δήμαρχος και τυπικά την επιφύλαξή του για τη πραγματοποίηση της εκδήλωσης στην πλατεία και ο κ.Θεοδωράκης την απαίτηση για συγνώμη».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα