Πρόσκληση Τσίπρα για νέο θεσμικό πλαίσιο για όλο τον Τύπο

Πρόσκληση Τσίπρα για νέο θεσμικό πλαίσιο για όλο τον Τύπο
Συζήτηση προ Ημερησίας Διατάξεως στην Βουλή με πρωτοβουλία της Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, (ΠΑ.ΣΟ.Κ β ΔΗΜ.ΑΡ.) Φώφης Γεννηματά σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων, σχετικά με τον πρωτογενή τομέα και τους αγρότες, την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Απάντηση για την απόπειρα διάσωσης του ΔΟΛ. Σκληρή κριτική σε Κυριάκο Μητσοτάκη για Χριστοφοράκο, Παπασταύρου. Επίθεση σε Χρυσή Αυγή για τον «τραμπουκισμό» παιδιών.

Απάντηση στην κριτική που του ασκήθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Φώφη Γεννηματά για τη συμμετοχή του Β. Μουλόπουλου στην απόπειρα διάσωσης του ΔΟΛ έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθαρίζοντας ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να χαρισθούν τραπεζικά δάνεια και απευθύνοντας πρόσκληση στην αντιπολίτευση για την συναινετική διαμόρφωση ενός νέου θεσμικού πλαισίου για όλο τον Τύπο.

«Σας άκουσα να με εγκαλείτε προσωπικά για το ζήτημα του ΔΟΛ. Γιατί ακριβώς μιλάμε; Θέλετε να λογαριαστούμε;» είπε ο κ. Τσίπρας στους αρχηγούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. «Επί ενάμιση χρόνο ένα ιστορικό και έγκυρο συγκρότημα έχει καταντήσει να είναι στα όρια του κίτρινου τύπου και με έχει στοχοποιήσει προσωπικά» είπε ο κ. Τσίπρας για τον ΔΟΛ αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν έχει «εκδικητική μανία» και δεν επιθυμεί να κλείσει το ιστορικό συγκρότημα. «Εμένα δεν θα με κατευθύνει καμία εκδικητική μανία. Δεν υπήρξε άλλος πρωθυπουργός να δεχτεί τόσο και άδικη κριτική και μπούλινγκ αλλά οι τίτλοι είναι κάτι ξέχωρο. Θα είναι αρνητική εξέλιξη να κλείσουν τα Νέα, το Βήμα» είπε ο κ. Τσίπρας.

Επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει διάθεση να βοηθήσει το συγκρότημα του ΔΟΛ αλλά όχι «κάτω από το τραπέζι». Ξεκαθάρισε, όμως, ότι η λύση δεν θα γίνει «φωτογραφικά» μόνο για τον ΔΟΛ και κάλεσε τα κόμματα να προσέλθουν σε συζήτηση για τη συγκρότηση ενός νέου θεσμικού πλαισίου προστασίας του Τύπου και των εργαζομένων.  Μίλησε μάλιστα για θεσμικό πλαίσιο «ισότητας» που «θα αφορά όλους». «Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους» είπε.

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε, όμως, νέα σκληρή επίθεση κατά του Κ. Μητσοτάκη κατηγορώντας τον ότι έχει αγαπημένο το Πρώτο Θέμα του Θ. Αναστασιάδη. Κατηγόρησε μάλιστα τον εκδότη του Πρώτου Θέματος ότι έχει σπίτι στην Ελβετία με τα χρήματα που έβγαλε έξω. Ταυτόχρονα σχολίασε τις νέες αναφορές του κ. Μητσοτάκη στον Ν. Καρανίκα. Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι ο ίδιος δεν έχει συνεργάτες τον Χριστοφοράκο, τον Παπασταύρου, τον «αυτοφωράκια», ούτε έλαβε δώρα.

Ο πρωθυπουργός κατέκρινε όμως και την κυρία Γεννηματά για τις αναφορές της σε «προοδευτική πολιτική» υπενθυμίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ συνεργάστηκε με τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά και ότι είναι υπεύθυνο για το καταστροφικό PSI του κ. Βενιζέλου. «Γίνατε ουρά της ΝΔ. Μη μιλάτε για προοδευτική πολιτική. Έχετε ευθύνες που δεν παραγράφονται» είπε στην κυρία Γεννηματά και της υπενθύμισε ότι ήταν στο ίδιο υπουργικό συμβούλιο με γραμματέα με τον κ. Μπαλτάκο που «φλέρταρε με τη Χρυσή Αυγή».

Η Χρυσή Αυγή πήγε να τραμπουκίσει παιδάκια

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε βαρύτατη επίθεση στη Χρυσή Αυγή για τη βίαιη εισβολή της σε Δημοτικό Σχολείο στο Πέραμα όπου εκπαιδεύονται προσφυγόπουλο. Χαρακτήρισε «αθλιότητητα» την ενέργεια των Χρυσαυγιτών και σημείωσε ότι προκαλεί την ελληνική κοινωνία. «Ακόμη και χθες η Χρυσή Αυγή πήγε να τραμπουκίσει παιδάκια 10 χρονών».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα