Προτάσεις για επιτάχυνση της Δικαιοσύνης ζητά ο Αλ. Τσίπρας

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Βασίλη Πέππα, νέο Πρόεδρο και τους νέους Αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου, την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017, στο Μέγαρο Μαξίμου. 
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Βασίλη Πέππα, νέο Πρόεδρο και τους νέους Αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου, την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017, στο Μέγαρο Μαξίμου. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με το νέο πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασίλη Πέππα. Επί τάπητος τέθηκαν οι παθογένειες της ελληνικής Δικαιοσύνης

Με κύριο ζήτημα την επιτάχυνση στην απονομή της Δικαιοσύνης, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσιππρα και της καινούργιας ηγεσίας του Αρείου Πάγου.

Ο πρόεδρος του ανώτατου δικαστηρίου Βασίλης Πέππας και οι νεοεπιλεγέντες αντιπρόεδροι συναντήθηκαν σήμερα με τον πρωθυπουργό, καθώς και τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή και τον υπουργό Επικρατείας Δημ. Τζανακόπουλο, προκειμένου να συζητηθούν τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δικαστικέες αρχές της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο πλευρές εστίασαν στην απονομή δικαιοσύνης, ένα διαχρονικό θέμα για το οποίο δεν έχει βρεθεί ικανοποιητική λύση. Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε συγκεκριμένες προτάσεις για την επιτάχυνση των διαδικασιών, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ανάγκη να αλλάξει το κλίμα έλλειψης εμπιστοσύνης προς τη Δικαιοσύνη, που έχει δημιουργηθεί στους πολίτες.

Το ραντεβού του νέου προέδρου του Αρείου Πάγου με την πολιτική ηγεσία καο συγεκριμένα με τον υπουργό Δικαιοσύνης ανανεώθηκε για την προσεχή Δευτέρα έται ώστε να υπάρξει μία πιο αναλυτική συζήτηση γύρω από τα προβλήματα του δικαστικού συστήματος.   
 

Φωτό: eurokinissi

SHARE:

24Media Network