Η ΝΔ καταθέτει πρόταση δυσπιστίας στον Πολάκη

Η ΝΔ καταθέτει πρόταση δυσπιστίας στον Πολάκη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Παύλος Πολάκης (φωτό αρχείου) Eurokinissi

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν έκανε την προγραμματισμένη του ομιλία για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και κατέθεσε πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, τον οποίο κατηγόρησε ότι επιτέθηκε "με χυδαίο τρόπο" στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ.

Πρόταση δυσπιστίας κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη με αφορμή την επίθεσή του στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο καταθέτει η Νέα Δημοκρατία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μιλά για επίθεση «με χυδαίο τρόπο» και για «κόμπο που έφτασε στο χτένι». Ο Κ. Μητσοτάκης απευθύνθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δεν ήταν παρών στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, υπογραμμίζοντας σε υψηλούς τόνους ότι «debate δεν θέλατε; debate θα έχετε εδώ στην Βουλή και πάρτε τον κ. Πολάκη αγκαλιά».

Ο Κ. Μητσοτάκης είχε προγραμματίσει ομιλία για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, αλλά δεν την έκανε τελικά και κατέθεσε το κείμενο στα πρακτικά της Βουλής περιοριζόμενος μόνο στο ζήτημα της πρότασης μομφής κατά του Π. Πολάκη.

«Ντροπή σας που τον υποστηρίζετε σιωπηλά, είστε με την Ελλάδα των πολλών ή με την Ελλάδα των Πολάκηδων;»

Ο Κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον «ανεκδιήγητο» Π. Πολάκη ότι άφησε «απαράδεκτα υπονοούμενα για έναν άνθρωπο, του οποίου η προσωπική διαδρομή είναι παράδειγμα προς μίμηση» κι αναρωτήθηκε «έτσι αντιλαμβάνεστε μια κοινότητα ισότητας ευκαιριών;» Οργισμένος ο Κ. Μητσοτάκης απευθύνθηκε προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τους επισήμανε: «ντροπή σας που τον υποστηρίζετε σιωπηλά» προκαλώντας τους να απαντήσουν: «είστε με την Ελλάδα των πολλών ή με την Ελλάδα των Πολάκηδων;»

«Ο Στέλιος δεν έχει την ανάγκη μας, η κοινωνία μας έχει ανάγκη το παράδειγμά του»

Ο Κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ παρατηρώντας ότι «δεν του χαρίστηκε κανείς, ο Στέλιος δεν έχει την ανάγκη μας, η κοινωνία μας έχει ανάγκη το παράδειγμά του». Ο Κ. Μητσοτάκης σχολίασε ότι το τελευταίο περιστατικό με την επίθεση του Π. Πολάκη στον Στ. Κυμπουρόπουλο γιατί έκανε χρήση διάταξης για τα άτομα με αναπηρία ώστε να τοποθετηθεί στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας «ξεχειλίζει το ποτήρι».

Ο Κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι το περιστατικό αυτό θέτει «ζήτημα ήθους στον δημόσιο διάλογο» εκτιμώντας ότι το ζήτημα του ήθους των πολιτικών προσώπων θα αποτελέσει «το μεγαλύτερο διακύβευμα των επόμενων εκλογών».

«Ή τον αποπέμπει ή τον παίρνει αγκαλιά»

Η πρόταση μομφής κατά του Π. Πολάκη αναμένεται να συζητηθεί μετά το Πάσχα. Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο Κ. Μητσοτάκης παρατήρησε ότι «για τον κ. Τσίπρα η «Εβδομάδα των Παθών» θα είναι μετά το Πάσχα». Ο Κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι δεν τίθεται θέμα συγγνώμης από την μεριά του Π. Πολάκη σχολιάζοντας ότι ο Αλ. Τσίπρας «ή τον αποπέμπει ή τον παίρνει αγκαλιά».

Ο Κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει ζήτημα τηλεοπτικού debate με τον πρωθυπουργό κι ότι το debate αυτό θα γίνει στην Βουλή κατά την συζήτηση της πρότασης μομφής κατά του Π. Πολάκη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version