Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης για Μπαλτάκο, προανήγγειλε ο Μαριάς των ΑΝΕΛ

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης για Μπαλτάκο, προανήγγειλε ο Μαριάς των ΑΝΕΛ
Στιγμιότυπο από την συζήτηση επικαίρων ερωτήσεων στην Βουλή την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Βούλτεψη κατηγόρησε τους ΑΝΕΛ ότι στο παρελθόν είχαν συμπλεύσει με τη Χρυσή Αυγή

Για πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης με αφορμή την υπόθεση Μπαλτάκου έκανε λόγο μιλώντας στο Mega ο εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Φώτης Μαριάς, παρόλο που το κόμμα του δεν διαθέτει τους απαιτούμενους 50 βουλευτές για προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση.

Ουσιαστικά η πρόταση των ΑΝΕΛ αφορά σε μία πρόσκληση στα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης να κινηθούν από κοινού για την κατάθεση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης. Πηγές των ΑΝΕΛ σχολίαζαν πως την ερχόμενη Τρίτη παρέρχεται το εξάμηνο από την προηγούμενη πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ που είχε κατατεθεί και συζητηθεί το Νοέμβριο και ότι ο περιορισμός αυτός δεν ισχύει για την πρόσφατη πρόταση μομφής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεδομένου ότι δεν έγινε αποδεκτή.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Βούλτεψη πάντως κατηγόρησε τους ΑΝΕΛ ότι στο παρελθόν είχαν συμπλεύσει με τη Χρυσή Αυγή και πως υιοθετεί τους ισχυρισμούς που προέβαλλε κατά της Δικαιοσύνης ο Ηλίας Κασιδιάρης στη μαγνητοσκοπημένη συζήτηση, ενώ υπενθυμίζεται ότι μόλις χθες η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ είχε δηλώσει παρών στην ψηφοφορία για την άρση ασυλίας πέντε βουλευτών της ΧΑ (Κασιδιάρη, Αρβανίτη, Κούζηλου, Κουκούτση και Ζαρούλια).

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος πάντως σε συνέντευξη του στο Κουτί της Πανδώρας χαρακτήρισε τη ΧΑ δημιούργημα της ίδιας της κυβέρνησης και της τρόικας, εκφράζοντας την άποψη ότι η υπουργοποίηση δύο ακροδεξιών -όπως τους χαρακτήρισε- του Αδωνι Γεωργιάδη και του Μάκη Βορίδη, από την κυβέρνηση Παπαδήμου συνέβαλε στην “απενοχοποίηση” της ΧΑ.

Αναφερόμενος δε και στο μέλος της πολιτικής επιτροπής της Ν.Δ Φαήλο Κρανιδιώτη υποστήριξε ότι υπάρχουν ακροδεξιά στοιχεία δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά, τα οποία σχεδίαζαν μία συγκυβέρνηση με τη ΧΑ και με ορισμένα στελέχη των ΑΝΕΛ και τα οποία δημιούργησαν τη θεωρία των δύο άκρων. Κατηγόρησε δε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο ότι συμμετείχε σε αυτό το σενάριο και τώρα βγάζει την ουρά του απ’έξω. “Ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Πάγκαλος είναι οι κολλητοί των ακροδεξιών στοιχείων της Ν.Δ” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα