Πρόταση νόμου από το ΚΚΕ για την προστασία των ανέργων

ΒΟΥΛΗ - Συζήτηση προ Ημερησίας Διατάξεως, σύμφωνα με το άρθρο 143 του Κανονισμού της Βουλής, με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων, σχετικά με τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας, Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016.  (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΒΟΥΛΗ - Συζήτηση προ Ημερησίας Διατάξεως, σύμφωνα με το άρθρο 143 του Κανονισμού της Βουλής, με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων, σχετικά με τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας, Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την προστασία των ανέργων. Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ και δωρεάν κοινωνικές παροχές, μεταξύ των μέτρων που προτείνονται

Πρόταση νόμου για τη λήψη άμεσων μέτρων ανακούφισης των ανέργων κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος. Το ΚΚΕ υποστηρίζει, ότι η λήψη των μέτρων που περιέχονται στη πρόταση νόμου έχουν επείγοντα και επιτακτικό χαρακτήρα για την ανακούφιση των ανέργων. Χαρακτηρίζει «τα νεανικά “προγράμματα απασχόλησης” που υλοποιούν η ΕΕ και οι κυβερνήσεις σε όλες τις χώρες κοροϊδία και βαθιά εκμετάλλευση» και το θεσμό της μαθητείας, «έδαφος για παραπέρα εκμετάλλευση και τζάμπα εργασία».

Με την πρόταση νόμου το ΚΚΕ ζητά, το επίδομα ανεργίας να παρέχεται σε όλους τους άνεργους χωρίς όρους, και να ανέρχεται στα 600 ευρώ.

Επίσης, ζητά το χρονικό διάστημα παραμονής στην ανεργία να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος, ενώ οι άνεργοι και τα μέλη των οικογενειών τους να δικαιούνται δωρεάν και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία οι άνεργοι να δικαιούνται επιδότηση ενοικίου, να απαλλάσσονται από την καταβολή δημοτικών τελών, να καταβάλλουν μειωμένα τα τιμολόγια της ύδρευσης, του ηλεκτρικού ρεύματος και του σταθερού τηλεφώνου και να απαγορεύεται η διακοπή παροχής ύδρευσης, ηλεκτρικού ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου σε αυτούς.

Η πρόταση προβλέπει επίσης τη χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριορίστων διαδρομών για τα μέσα μαζικής μεταφοράς την ένταξη των ανέργων στα προγράμματα δωρεάν διανομής τροφίμων, και την δωρεάν πρόσβαση των παιδιών τους στους δημόσιους και δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

Τέλος, και για όσο διαρκεί η ανεργία, ζητείται πλήρης προστασία των δανειοληπτών απαλλαγή από τόκους και απαγόρευση κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος της κύριας και δευτερεύουσας κατοικίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: K.K.E
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κουτσούμπας: Καταργήστε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens

SHARE: