Πρωτοβουλία Τσίπρα για την υπόθεση Siemens

Πρωτοβουλία Τσίπρα για την υπόθεση Siemens
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για θέματα της Δικαιοσύνης. Την πρωτοβουλία για τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών είχε αναλάβει με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ .(Eurokinissi- ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) Eurokinissi

Την άμεση εκδίκαση των υποθέσεων της Siemens ζητά η κυβέρνηση. Ο κ. Τσίπρας ενημερώθηκε αναλυτικά από τον υπουργό Δικαιοσύνης, ενώ την Πέμπτη ο κ. Παρασκευόπουλος μεταβαίνει στον Άρειο Πάγο

Η άμεση εκδίκαση των υποθέσεων της Siemens αποτελεί πρώτη προτεραιότητα  για την κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό να ενημερώνεται για όλες τις  εξελίξεις στην δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

Ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε σήμερα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, ενώ σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο υπουργός Δικαιοσύνης θα μεταβεί αύριο στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και θα ζητήσει από την Εισαγγελέα Ξένη Δημητρίου να παραγγείλει την εκδίκαση των δύο υποθέσεων της Siemens που βρίσκονται στο ακροατήριο (ψηφιοποίηση παροχών του ΟΤΕ και δωροδοκία τέως κυβερνητικών στελεχών), κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, όπως προβλέπει το άρθρο 30 παρ. 3 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, για υποθέσεις εξαιρετικής φύσης.

Νωρίτερα, κυβερνητικές πηγές αξιολογούσαν ότι η απουσία μετάφρασης, δεν οφείλεται σε δική της παράληψη, αλλά την ευθύνη έχει η εισαγγελία εφετών. “Είτε είναι παράλειψη είτε είναι μεθόδευση. Ο Ντογιάκος δεν είναι άσχετος νομικός για να έχει κάνει παράλειψη” λένε με νόημα.

Οι ίδιες πηγές θεωρούν ότι  έχει ξεκινήσει μια μεθόδευση από Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ για μια υπόθεση για την οποία έχει καταβληθεί οργανωμένη προσπάθεια να συγκαλυφθεί. Μάλιστα, έκαναν αναφορά στη Ντόρα Μπακογιάννη, που είχε σχέσεις με τον Χριστοφοράκο και τώρα και κατηγορεί την κυβέρνηση, στο ΠΑΣΟΚ, που έχει πάρει μαύρες σακούλες και στην εισαγγελία εφετών. “Οι ευθύνες να διερευνηθούν στην εισαγγελία εφετών και όχι να μας ζητάνε και τα ρέστα από πάνω το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο Ντογιάκος”, τονίζουν χαρακτηριστικά.

Στα “χέρια” του Αρείου Πάγου η υπηρεσιακή αλληλογραφία

Σημειώνεται ότι, το βράδυ της Τετάρτης, και κατόπιν σχετικού αιτήματος της Βασιλικής Θάνου, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης μετέβη στο Μέγαρο του Αρείου Πάγου και ενεχείρισε στην κα πρόεδρο το σύνολο της υπηρεσιακής αλληλογραφίας μεταξύ της Μεταφραστικής Υπηρεσίας του υπουργείου Εξωτερικών και της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών που αφορά στη μετάφραση του παραπεμπτικού βουλεύματος για την υπόθεση της Siemens.

Μάλιστα απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ανέφερε: «Να είστε σίγουρος ότι με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να υπάρξει καμία απολύτως παραγραφή». Ανέφερε ακόμη πως ο εισαγγελέας έχει παραλάβει το σύνολο της αλληλογραφίας, θα εξεταστεί και θα προβεί στις δικές του ενέργειες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα