Προβληματισμό για το εάν θα υπάρξει επιτυχής διαπραγμάτευση εκφράζει η Ν.Δ

Προβληματισμό για το εάν θα υπάρξει επιτυχής διαπραγμάτευση εκφράζει η Ν.Δ

Η αξιωματική αντιπολίτευση στηρίζει την εθνική προσπάθεια για επωφελή συμφωνία, αντιμετωπίζει όμως με σκεπτικισμό όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός στις προγραμματικές. Σύσκεψη Σαμαρά τώρα για τη χάραξη της στρατηγικής στην αυριανή και μεθαυριανή συζήτηση. Διαβάστε το ρεπορτάζ του news247

Προβληματισμό για ενδεχόμενη ρήξη με τους εταίρους μετά τη ρητή απόρριψη από τον Αλέξη Τσίπρα των πιέσεων για παράταση, εκφράζουν κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας μετά την ομιλία του πρωθυπουργού κατά τις προγραμματικές δηλώσεις.

Η πρώτη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης κινήθηκε ειδικότερα σε τρείς άξονες, καθώς γαλάζιες πηγές τόνιζαν ότι:

Πρώτον η Ν.Δ στηρίζει την εθνική προσπάθεια για επωφελή συμφωνία.

Δεύτερον, για πρώτη φορά ο κ.Τσίπρας αναγνώρισε ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα αποτελούν προϋπόθεση εθνικής κυριαρχίας και ενίσχυσης της διαπραγματευτικής θέσης της χώρας, αυτά όμως -προσέθεταν οι ίδιες πηγές- ήταν ένα επίτευγμα της προηγούμενης κυβέρνησης, το οποίο ο σημερινός πρωθυπουργός πολέμησε.

Τρίτον, η Ν.Δ εκφράζει το βαθύ προβληματισμό της για το εάν η κατάληξη της διαπραγμάτευσης θα είναι επιτυχής μετά από όσα ακούστηκαν απόψε στη Βουλή.

Σημειώνεται ότι η Ν.Δ απέφυγε να απαντήσει στην κατηγορία του πρωθυπουργού ότι η απερχόμενη κυβέρνηση επέμεινε στο χρονικό όριο της 28ης Φεβρουαρίου, ενώ οι εταίροι αρχικά επιθυμούσαν την εξάμηνη τεχνική παράταση του προγράμματος, προκειμένου να δημιουργηθούν ασφυκτικά χρονικά περιθώρια διαπραγμάτευσης για τη νέα κυβέρνηση.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται σύσκεψη στο γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην οποία συμμετέχουν υπό τον κ.Σαμαρά  ο νέος γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης, οι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι (ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα σηκώσει και το κύριο βάρος της συζήτησης αύριο, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Γιάννης Βρούτσης), ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο νέος αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ Κώστας Καραγκούνης, ο Μάκης Βορίδης και ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα