Πυρετός για το Κυπριακό

Πυρετός για το Κυπριακό

Διαβάστε στο ρεπορτάζ του NEWS 247 ποιες είναι οι τελευταίες εξελίξεις για το Κυπριακό, αλλά και πως συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για το χαρακτήρα που θα έχει η πολυμερής διάσκεψη της Γενεύης

“Η ελληνική πλευρά δουλεύει για Σύνοδο ηγετών και όχι υπουργών Εξωτερικών” δήλωνε καλά πληροφορημένη πηγή όσον αφορά τα σενάρια που φέρουν την πολυμερή της Γενεύης στις 12 του μήνα να πραγματοποιείται σε πρώτο στάδιο σε πιο χαμηλό επίπεδο, με Αλέξη Τσίπρα, Ταγίπ Ερντογάν και Τερέζα Μέι να μεταβαίνουν στην Ελβετική πόλη σε μεταγενέστερο χρόνο.

Τις τελευταίες ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη ένας πυρετός διαβουλεύσεων με διπλωματικές πηγές να μεταφέρουν στο NEWS 247 πως “υπάρχει εντατικοποιήσεων των επαφών με την Τουρκική πλευρά”.

Όσον αναφορά το ραντεβού μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Ταγίπ Ερντογάν το οποίο μέχρι και αυτή τη στιγμή είναι στον “αέρα” κυβερνητικές πηγές επεσήμαναν πως “έχουν καλλιεργηθεί – ιδιαίτερα στο πλαίσιο διαχείρισης του προσφυγικού – δίαυλοι επικοινωνίας των δυο ηγετών, που θα αξιοποιηθούν τις επόμενες ημέρες. Είναι θετικό ότι υπήρξε επιτέλους εκκίνηση των διμερών διαβουλεύσεων για τα ζητήματα ασφάλειας, όπως είχε προτείνει η ελληνική πλευρά εδώ και καιρό. Μένει να διαπιστωθεί αν οι διαβουλεύσεις θα οδηγήσουν στην πραγματοποίηση της συνάντησης Τσίπρα – Ερντογάν”.

“Δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουμε την τουρκική στάση υποχωρώντας από τις αρχές μας, αλλά ούτε και να ακολουθήσουμε την τουρκική λογική καλλιέργειας και αξιοποίησης του εθνικισμού για εσωτερική κατανάλωση” τονίζουν οι ίδιες πηγές σε σχέση με τις διεργασίες που γίνονται για τις διαβουλεύσεις για το Κυπριακό.

Μάλιστα επεσήμαναν την κοινή γραμμή που υπάρχει με την Κύπρο και υπογράμμιζαν πως θα “παραμείνουμε σταθερά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την πτυχή της ασφάλειας και των εγγυήσεων, στην οποία εμπλεκόμαστε για όσο χρόνο χρειαστεί”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα