Ραντεβού κορυφής Καραμανλή- Μητσοτάκη ενόψει ΔΕΘ

Ραντεβού κορυφής Καραμανλή- Μητσοτάκη ενόψει ΔΕΘ
Συνάντηση Καραμανλή-Μητσοτάκη στη Βουλή Eurokinissi

Εφ όλης της ύλης ήταν η συζήτηση, που είχαν επί μία ώρα στο γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή, ο πρώην πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της ΝΔ. Το τετ α τετ πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία Μητσοτάκη

Για περίπου μία ώρα είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν νωρίτερα σήμερα εφ’ όλης της πολιτικής ύλης αλλά και ενόψει της παρουσίας του προέδρου της ΝΔ στη ΔΕΘ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο , ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Η συνάντηση προκλήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη και πραγματοποιήθηκε στις 11:30 στο γραφείο του στη βουλή. Σύμφωνα και με τις δύο πλευρές πρόκειται για συνάντηση στο πλαίσιο των τακτικών επαφών που έχουν οι δύο άνδρες.

Είναι σαφές ωστόσο ότι το σημερινο τετ α τετ πραγματοποιήθηκε και εν όψει ΔΕΘ. Ο κ.Μητσοτάκης θα ανέβει στη Θεσσαλονίκη από την Παρασκευή, το Σάββατο θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη ομιλία στο Βελλίδειο Μέγαρο και την Κυριακή θα δώσει την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ. Ο κ.Καραμανλής, που κινείται πάντα θεσμικά, θα δώσει φυσικά το παρόν το Σάββατο στην ομιλία Μητσοτάκη ενώπιον των εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων.
Φυσικά ούτε από την Παναγή Κυριακού, ούτε από το Μοσχάτο δίνουν περισσότερες πληροφορίες για το εάν συζήτησαν και εσωκομματικά θέματα. Εξάλλου σε εσωκομματικό επίπεδο στη ΝΔ επικρατεί νηνεμία το τελευταίο διάστημα.

Ο κ.Καραμανλής και ο κ.Μητσοτάκης συναντώνται τακτικά. Η τελευταία αντίστοιχη συνάντηση είχε πραγματοποιηθεί στις 25 Απριλίου, εκείνη τη φορά στο πολιτικό γραφείο του κ.Καραμανλή στην Παναγή Κυριακού, σε ανταπόδοση της προηγούμενης επίσκεψης του πρώην πρωθυπουργού στο γραφείο του κ.Μητσοτάκη στα κεντρικά της ΝΔ στο Μοσχάτο. Οι πληροφορίες τότε ανέφεραν ότι ο κ.Καραμανλής και ο κ.Μητσοτάκης είχαν συζητήσει θέματα τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας, για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, στα ελληνοτουρικικά και στο Κυπριακό, για τα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών, καθώς και ότι δεν είχαν συζητήσει εσωκομματικά θέματα, ενώ εκείνη την περίοδο  είχαν αναζωπυρωθεί εσωκομματικές δυσαρέσκειες (όχι μόνο στο καραμανλικο στρατόπεδο) για το ρόλο του αντιπροέδρου Άδωνι Γεωργιάδη και όχι μόνον.

Σε κάθε περίπτωση ο κ.Καραμανλής δεν παρεμβαίνει, αλλά προφανώς εάν ερωτηθεί από τον πρόεδρο της ΝΔ, του λέει τη γνώμη του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα