Ρατσιστική επίθεση από υποψήφιο του Σγουρού καταγγέλλει ο Πέππας

Ρατσιστική επίθεση από υποψήφιο του Σγουρού καταγγέλλει ο Πέππας
dav dav

Ο δήμαρχος Μαρκόπουλου κατηγόρησε τον υποψήφιο με τον Πατούλη τέως αντινομάρχη και παραολυμπιονίκη ότι “χρησιμοποιεί το πρόβλημα του για να εισπράξει συμπάθεια”. Οργισμένη αντίδραση Πέππα, ζητά την απόσυρση Μεθενίτη από το Σγουρό

Την οργισμένη αντίδραση του Νίκου Πέππα, υποψηφίου περιφερειακού συμβούλου Ανατολικής Αττικής με το συνδυασμό “Νέα Αρχή για την Αττική” του Γιώργου Πατούλη, προκάλεσε η επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ο δήμαρχος Μαρκόπουλου Σωτήρης Μεθενίτης, ο οποίος είναι υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογες με το συνδυασμό του Γιάννη Σγουρού.

Επίθεση την οποία ο τέως αντινομάρχης Ανατολικής Αττικής, πρώην αναπληρωτής δήμαρχος Διονύσου και παραολυμπιονίκης της ξιφασκίας κατήγγειλε ως ρατσιστική καλώντας τον κ.Σγουρό να αποσύρει τον υποψήφιο του.

Ο κ.Πέππας ατύπως εκπροσωπεί το συνδυασμό Πατούλη με δηλώσεις για θέματα της ανατολικής Αττικής, καθώς είναι ο πιο γνωστός υποψήφιος της περιοχής, λόγω της αυτοδιοικητικής του κυρίως δράσης. Μία από τις δηλώσεις του- απάντηση στον κ.Μεθενίτη προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου Μαρκόπουλου, ο οποίος ανέβασε ένα βίντεο 15 λεπτών στο youtube, στο οποίο μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι ο κ.Πέππας θα έπρεπε να δείχνει μεγαλύτερη ευαισθησία για τους ανθρώπους με προβλήματα, επικαλούμενος ότι εκεινος έχει κάνει δύο χειρουργεία στο στομάχι και τα μάτια και πάσχει από υπέρταση, ενώ μάλιστα τον κάλεσε “να μη χρησιμοποιεί το πρόβλημα του για να εισπράττει πολιτική συμπάθεια, αλλά να αποδίδει και πολιτική ευαισθησία”.

Το υπονοούμενο του κ.Μεθενίτη ότι ο κ.Πέππας χρησιμοποιεί το κινητικό του ζήτημα ψηφοθηρικά, αλλά και η σύγκριση του κινητικού του προβλήματος με ασθένεια, εξόργισε τον υποψήφιο με το συνδυασμό Πατούλη, ο οποίος με μία σκληρή ανακοίνωση απάντησε στο δήμαρχο Μαρκόπουλου.

Ο κ.Πέππας αναφέρει μεταξύ άλλων:

“Κρατηθείτε κύριε Μεθενίτη που κάνετε πως δεν με γνωρίζετε, έρχεται η απάντηση στον άθλιο ρατσισμό σας:

  1. Κύριε Μεθενίτη, δεν πορεύτηκα στη ζωή μου κοινωνικά, επαγγελματικά και πολιτικά με βάση το κινητικό μου θέμα. Το οποίο δεν είναι θέμα υγείας όπως αναφέρετε… Είμαι υγιέστατος! Ενημερωθείτε! Είναι ντροπή και αίσχος να εκπροσωπείτε την αυτοδιοίκηση και να αναφέρετε αυτά τα πράγματα.
  2. Κύριε Μεθενίτη, πολιτεύομαι και εκλέγομαι από το 2006 στην περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής, με την ιδιότητα του πολίτη που διατηρεί τη δική του επιχείρηση στην εστίαση και με την επιστημονική κατάρτιση του Οικονομολόγου.
  3. Κύριε Μεθενίτη, υπηρέτησα την Ανατολική Αττική και το Δήμο Διονύσου, από τις θέσεις του Αντινομάρχη και του Αναπληρωτή Δημάρχου στα χαρτοφυλάκια ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ, προφανώς λόγω κατάρτισης και όχι λόγω προκληθείσας λύπησης στο πρόσωπό μου. Περισσότερα διαβάστε κύριε Μεθενίτη στο βιογραφικό μου https://nikospeppas.gr/
  4. Κύριε Μεθενίτη, έχω κερδίσει μετάλλια, έχω σηκώσει και τιμήσει την γαλανόλευκη ως πρωταθλητής της ξιφασκίας με αμαξίδιο, εντός και εκτός Ελλάδας, με μάχες που έδωσα κυριολεκτικά με το σπαθί μου και όχι γιατί κάποιος με λυπήθηκε και μου χάρισε έδρα στο βάθρο.
  5. Κύριε Μεθενίτη, οι πελάτες μου στην επιχείρησή μου έρχονται, λόγω προσφερομένων ποιοτικών υπηρεσιών και όχι γιατί με λυπούνται.
  6. Κύριε Μεθενίτη, λέτε πως μένω 40 χλμ μακριά και έχω έρθει στο Μαρκόπουλο 2-3 φορές στη ζωή μου. Λοιπόν σας ενημερώνω πως εγώ ως «κατά Μεθενίτη ασθενής» επισκέπτομαι το Δήμο Μαρκοπούλου – Πόρτο Ράφτη, όχι μόνο λόγω πλήθους συγγενών και φίλων αλλά και γιατί αγαπώ την Ανατολική Αττική, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Επισκέπτομαι δε το Δήμο σας πολύ περισσότερο απ’ ότι εσείς που κομπάζετε για τα έργα που θα γίνουν αλλά που δεν έχουν γίνει. Αλήθεια τα «μυθικά» κονδύλια που λέτε ότι «κέρδισε» ο Δήμος σας επί ποίας Διοίκησης τα κατάφερε; επί Σγουρού ή Δούρου; Δεν το αναφέρετε αυτό στο βίντεό σας. Και δεν μας λέτε επίσης πως γίνεται άλλοι Δήμοι να μην έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ και ο δικός σας να ζει το όνειρο… Εύχομαι ο επόμενος Δήμαρχος Μαρκοπούλου, με αυτά τα μυθικά κονδύλια που κερδίσατε εσείς, να κάνει κάτι με τα σκουπίδια και τους δρόμους, γιατί η πρόσβαση και η διαβίωση στο Μαρκόπουλο και ειδικά στο Πόρτο Ράφτη τους τουριστικούς μήνες είναι πραγματικά ζοφερή.”

Καλεί δε τον κ.Σγουρό “να αποσύρει τον ρατσιστή και ανάλγητο «κύριο» Μεθενίτη από εκπρόσωπό του, από τη στιγμή που επιλέγει να κινείται μεταξύ λάσπης και χυδαιότητας” δηλώνοντας βέβαιος ότι: “Η Αττική πολύ σύντομα θα κάνει μία Νέα Αρχή με τον Γιώργο Πατούλη και οι συκοφάντες και οι υβριστές θα πάρουν την απάντησή τους και αυτή η απάντηση θα είναι πολιτική και βαθιά δημοκρατική.”

Ο κ.Πέππας στην ανακοίνωση του υπερασπίζεται επίσης πολιτικά τον κ.Πατούλη απέναντι στις κατηγορίες του κ.Μεθενίτη περί “στημένων δημοσκοπήσεων” διερωτώμενος εάν ήταν πληρωμένες οι μετρήσεις γιατί ο υποψήφιος της ΝΔ για την περιφέρεια Αττικής δεν εμφανίζει σε αυτές εαυτόν να κερδίζει από τον πρώτο γύρο. Ενώ σχολιάζει καυστικά ότι ο κ.Μεθενίτης επικαλείται ζήτημα υγείας για την αποχώρηση του από το δήμο Μαρκόπουλου, αλλά όπως αναφέρει ο κ.Πέππας το ίδιο αυτό ζήτημα δεν τον εμποδίζει να ασχοληθεί ως περιφερειακός σύμβουλος, εφόσον εκλεγεί, με 66 δήμους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα