Ρένα Δούρου για Μάνδρα: “Προς το παρόν ούτε σχολιασμός ούτε κριτική”

Ρένα Δούρου για Μάνδρα: “Προς το παρόν ούτε σχολιασμός ούτε κριτική”
INTIME NEWS

Μετά την ανακοίνωση της εισαγγελικής πρότασης για την υπόθεση της Μάνδρας, η κα. Δούρου ανέφερε ότι οι συνήγοροί της "θα απαντήσουν μία προς μία στις αιτιάσεις της Εισαγγελέως, τεκμηριώνοντας την αντίκρουση της πρότασής της και αποδομώντας την νομικά".

Την ενοχή της πρώην περιφερειάρχη Ρένας Δούρου για τρία πλημμελήματα ζήτησε η εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας κατά την εκδίκαση της υπόθεσης για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα το 2017 με το τραγικό αποτέλεσμα των 25 νεκρών.

Μετά την ανακοίνωση της πρότασης, η κα. Δούρου σε δήλωσή της ανέφερε ότι «οι συνήγοροί μου θα απαντήσουν μία προς μία στις αιτιάσεις της Εισαγγελέως, τεκμηριώνοντας την αντίκρουση της πρότασής της και αποδομώντας την νομικά.» Αρνήθηκε μάλιστα να προβεί σε οποιοδήποτε σχολιασμό για την εισαγγελική πρόταση.

Η δήλωση της πρώην περιφερειάρχη Ρένας Δούρου:

«Η Εισαγγελέας σήμερα πρότεινε την ενοχή όλων κατηγορουμένων, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι τρεις Δήμαρχοι της περιοχής. Δέχθηκε δηλαδή αυτούσιο το κατηγορητήριο, πλην της δίωξης για παράβαση καθήκοντος, για την οποία ζήτησε την απαλλαγή μου. Σύμφωνα με τη Δικονομία, οι συνήγοροί μου θα απαντήσουν μία προς μία στις αιτιάσεις της Εισαγγελέως, τεκμηριώνοντας την αντίκρουση της πρότασής της και αποδομώντας την νομικά. Και τελικά το Δικαστήριο θα αξιολογήσει όλα τα στοιχεία και θα αποφασίσει.

Προς το παρόν, σε αυτό το στάδιο της διαδικασίας δεν πρόκειται να εισέλθω σε κανενός είδους σχολιασμό επί της ουσίας ή να ασκήσω κριτική προσωπικά στην πρόταση. Έτσι όπως επιβάλλει η υποχρέωση σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων και στην προσωπικότητα όλων των θιγέντων. Σε αυτόν τον σκοπό ήμουν, είμαι και παραμένω ταγμένη.»

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα