Ρουπακιώτης: "Τερατούργημα η διάταξη που αποσύρθηκε. Επικράτησε η νομιμότητα"

ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ (ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ/EUROKINISSI)
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ (ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ/EUROKINISSI) G4PHOTOS

Τι δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντ. Ρουπακιώτης, για τη ρύθμιση που αποσύρθηκε από το πολυνομοσχέδιο και προέβλεπε κατάργηση της έκδοσης προσωρινών διαταγών και ασφαλιστικών μέτρων για απολυμένους συμβασιούχους (Vid)

"Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να διασφαλίσουμε το δικαίωμα των εργαζομένων και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, να προσφεύγουν σε ασφαλιστικά μέτρα", δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, αναφερόμενος στην επίμαχη ρύθμιση, που τελικά αποσύρθηκε, και προέβλεπε την κατάργηση της έκδοσης δικαστικών προσωρινών διαταγών και έκδοση αποφάσεων ασφαλιστικών μέτρων, που αφορούν απολυμένους εργαζόμενους.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, μια ημέρα μετά από τη διαμάχη που ξέσπασε για την εν λόγω ρύθμιση, ο κ. Ρουπακιώτης επανέλαβε την αντίθεσή του και υπογράμμισε: "Επικράτησε η νομιμότητα. Δεν νιώθω νικητής ή ηττημένος".

Ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε άγνοια για τον συντάκτη της επίμαχης ρύθμισης για τους συμβασιούχους, την οποία χαρακτήρισε "τερατούργημα", τονίζοντας ότι "εκείνος ο οποίος τις "κατασκεύασε" όφειλε να μην το κάνει, καθώς είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλά και να τηλεφωνήσει στον υπουργό Δικαιοσύνης και να τον ενημερώσει σχετικά με τις προθέσεις του αυτές".

Σχετικά με τον Αντώνη Μανιτάκη, αναγνώρισε ότι κάνει μεγάλη προσπάθεια για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της χώρας, σημειώνοντας ότι "η επιστημοσύνη του είναι γνωστή".

Ανέφερε επίσης ότι δεν δέχθηκε τηλεφώνημα από τον συνάδελφό του υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Τέλος, επανέλαβε ότι η διάταξη θα κατατεθεί εκ νέου μετά το Πάσχα, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δημοκρατική Αριστερά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η άρνηση Ρουπακιώτη έφερε απόσυρση της διάταξης Μανιτάκη από το πολυνομοσχέδιο

Κουβέλης: Υπάρχει εμπλοκή στο θέμα των συμβασιούχων. Να λυθεί άμεσα

Άδειασμα Ρουπακιώτη σε Μανιτάκη για τους συμβασιούχους

Δηλώσεις Ρουπακιώτη για την κόντρα με Μανιτάκη

SHARE: