Σαχινίδης: 'Να αποδεχθούν όλοι το πάρτι της περιόδου 2004-2009'

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΞΗΣ(2η Μερα)--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΞΗΣ(2η Μερα)--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Στα σενάρια εξόδου της Ελλάδας στις αγορές αναφέρθηκε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Παπανδρέου Φίλιππος Σαχινίδης μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7

Η χώρα μπορεί υπό αυστηρές προϋποθέσεις να βγει στις αγορές πριν από το καλοκαίρι του 2018 δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου, Φίλιππος Σαχινίδης στο Ραδιόφωνο 24/7.

Σύμφωνα με τον κ. Σαχινίδη “η έξοδος πρέπει να είναι οριστική και ασφαλής, δηλαδή να μην γίνει για το χτίσιμο πολιτικού αφηγήματος της κυβέρνησης που θα μετά θα πάει σε εκλογές και να μην επιβαρυνθεί η χώρα από την έξοδο”. Ο πρώην υπουργός υπογράμμισε ότι “το κόστος δανεισμού από τις αγορές πρέπει να πλησιάζει αυτό του δανεισμού από τον ESM”, δηλαδή οι αγορές να πειστούν ότι η χώρα προχωρά στις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές και να γνωρίζουν ποιο ακριβώς είναι το κυβερνητικό σχέδιο.

Σχετικά με το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ και την δίωξη του Αν. Γεωργίου ο κ. Σαχινίδης εκτίμησε ότι “είναι ώρα να αποδεχτούν όλοι το τεράστιο πάρτι της περιόδου 2004-2009 που οδήγησε στην δημοσιονομική εκτροπή και να μην προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτό το θέμα του ελλείμματος του 2009 για πολιτικούς λόγους”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΠΑΣΟΚ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ευθύνες σε όλους για την διάσταση κυβέρνησης - Δικαιοσύνης

Καραγκούνης: 'Λάθος να συνδέονται οι δικαστικές αποφάσεις με τη διαπραγμάτευση'

SHARE: