Σακελλαροπούλου για τους πιλότους του μοιραίου F-4: “Θα μείνουν στη μνήμη μας ως παράδειγμα αυταπάρνησης”

Σακελλαροπούλου για τους πιλότους του μοιραίου F-4: “Θα μείνουν στη μνήμη μας ως παράδειγμα αυταπάρνησης”
Κατερίνα Σακελλαροπούλου eurokinissi

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αποχαιρετά με "βαθιά θλίψη" τον Σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη και τον Υποσμηναγό Μάριο-Μιχαήλ Τουρούτσικα. Θα παραστεί στις κηδείες των δύο πιλότων.

Με λόγια γεμάτα συγκίνηση και βαθιά θλίψη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αποχαιρετά τον Σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη και τον Υποσμηναγό Μάριο-Μιχαήλ Τουρούτσικα, που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος κατά τη διάρκεια μιας ιδιαίτερα απαιτητικής εκπαιδευτικής άσκησης.

Με ανάρτησή της στο Facebook, η κυρία Σακελλαροπούλου επισημαίνει ότι «Οι λαμπροί αυτοί νέοι, ατρόμητοι μπροστά στον κίνδυνο και ταγμένοι, μαζί με όλους τους ιπτάμενους της Πολεμικής Αεροπορίας μας, στην υπεράσπιση των ουρανών της Πατρίδας, θα μείνουν χαραγμένοι στη μνήμη μας ως παράδειγμα αυταπάρνησης και προσήλωσης στο χρέος».

Εκφράζει, επίσης, τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειές τους, καθώς και στους συναδέλφους τους και τονίζει ότι «Ο πόνος τους είναι και δικός μας».

Ακολουθεί η ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας:

«Πενθούμε, με βαθιά θλίψη, τον θάνατο, εν ώρα καθήκοντος, του Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη και του Υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα, που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια μιας ιδιαίτερα απαιτητικής εκπαιδευτικής άσκησης.

Οι λαμπροί αυτοί νέοι, ατρόμητοι μπροστά στον κίνδυνο και ταγμένοι, μαζί με όλους τους ιπτάμενους της Πολεμικής Αεροπορίας μας, στην υπεράσπιση των ουρανών της πατρίδας, θα μείνουν χαραγμένοι στη μνήμη μας ως παράδειγμα αυταπάρνησης και προσήλωσης στο χρέος.

Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειές τους, καθώς και στους συναδέλφους τους. Ο πόνος τους είναι και δικός μας».

Όπως ανακοίνωσε, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα μεταβεί, αύριο 2 Φεβρουαρίου, στην Τρίπολη, για να παραστεί στην κηδεία του Υποσμηναγού (Ι) Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα και στις 3 Φεβρουαρίου θα μεταβεί στο Νευροκόπι, για να παραστεί στην κηδεία του Σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα