Σαλμάς: Δεν υπέγραψα την πρόταση της ΝΔ για λόγους προσωπικής ευαισθησίας

Σαλμάς: Δεν υπέγραψα την πρόταση της ΝΔ για λόγους προσωπικής ευαισθησίας
ΒΟΥΛΗ // (ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ) Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης,για την ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων της δωροληψίας και δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην πρόταση, από τους :1) Αντώνιο Σαμαρά, 2) Παναγιώτη Πικραμμένο, 3) Δημήτριο Αβραμόπουλο, 4) Ανδρέα Λοβέρδο, 5) Ανδρέα Λυκουρέντζο, 6) Μάριο Σαλμά, 7) Σπυρίδωνα - Άδωνι Γεωργιάδη, 8) Ιωάννη Στουρνάρα, 9) Ευάγγελο Βενιζέλο, 10) Γεώργιο Κουτρουμάνη. ΤΕΤΑΡΤΗ 21/2/2018. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Με δήλωση του ο πρώην υπουργός, που είχε κληθεί από τη ΝΔ για εξηγήσεις, εξηγεί ότι δεν υπέγραψε την πρόταση της ΝΔ για προανακριτική για Κουρουμπλή- Ξανθό- Πολάκη, γιατί έχει ο ίδιος παραπεμφθεί στην προανακριτική για την υπόθεση Novartis, αλλά δεν διαφωνεί με την ουσία της πρότασης

Με δήλωσή του ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ, Μάριος Σαλμάς διευκρινίζει ότι δεν υπέγραψε την πρόταση του κόμματός του για τη διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης κατά υπουργών της κυβέρνησης, «μόνο και μόνο για λόγους προσωπικής ευαισθησίας καθώς έχω παραπεμφθεί στην προκαταρκτική επιτροπή». Άλλωστε, προσθέτει, με την ουσία της πρότασης δεν έχει καμία διαφωνία.

Ολόκληρη η δήλωση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας έχει ως εξής:

«Δεν υπέγραψα την πρόταση για σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, που κατατέθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας την 27/2/2018, μόνο και μόνο για λόγους προσωπικής ευαισθησίας καθώς έχω παραπεμφθεί στην προκαταρκτική επιτροπή για την διερεύνηση των τυχόν ευθυνών πολιτικών προσώπων για την υπόθεση Novartis. Με την ουσία της πρότασης δεν έχω καμία διαφωνία».

Από το γεγονός ότι στη δήλωση Σαλμά παραπέμπει και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φαίνεται ότι το θέμα για τον πρώην υπουργό θεωρείται λήξαν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα