Σαλμάς: Σκευωρία εναντίον μου από κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που υλοποιούν το “δόγμα Πολάκη”

Σαλμάς: Σκευωρία εναντίον μου από κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που υλοποιούν το “δόγμα Πολάκη”
Ο Μάριος Σαλμάς στο βήμα της Βουλής Eurokinissi

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας σημείωσε ότι η υπόθεση των υπερκοστολογημένων αρθροσκοπήσεων έχει οργανωθεί από κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που κατέχουν θεσμικές θέσεις - Ο Μ. Σαλμάς κατήγγειλε ότι από την επιστροφή των χρημάτων δεν θα ευνοηθεί το Δημόσιο, αλλά μεγάλος φαρμακευτικός όμιλος.

«Σκευωρία» με πολιτικά κίνητρα χαρακτήρισε τις κατηγορίες εναντίον του για τις υπερκοστολογημένες αρθροσκοπήσεις ο Μάριος Σαλμάς αν και ζήτησε την άρση της βουλευτικής του ασυλίας. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατήγγειλε ότι η «σκευωρία» εναντίον του οργανώθηκε από πρόσωπα με θεσμικές θέσεις, τα οποία ήταν ταυτόχρονα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κι υλοποιούσαν το «δόγμα Πολάκη» για φυλάκιση πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης ώστε να ευνοηθεί εκλογικά.

Μάλιστα, ο Μ. Σαλμάς σημείωσε ότι από την επιστροφή των χρημάτων για τις αρθροσκοπήσεις δεν θα ευνοηθεί το Δημόσιο, αλλά θα γίνει ανακατανομή του clawback και θα λάβει επιπλέον 100.000 ευρώ μεγάλος φαρμακευτικός όμιλος, στον οποίο σήμερα εργάζεται ως σύμβουλος διοίκησης ο πρώην πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σοφοκλής Μπρισίμης. Ο Μ. Σαλμάς αναφέρθηκε σε μία επιπλέον απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για την οποία κατήγγειλε ότι ζημιώνει το Δημόσιο κατά 55 εκατ. ευρώ, κι ευνοεί τον συγκεκριμένο όμιλο κατά 15 εκατ. ευρώ.

Τα πρόσωπα που κατήγγειλε ο Μ. Σαλμάς ότι εμπλέκονται στην «σκευωρία» εναντίον του

Ο Μ. Σαλμάς ενέπλεξε στην οργάνωση της «σκευωρίας» εναντίον του τον αντιπρόεδρο της ΕΟΠΥΥ Παναγιώτη Γεωργακόπουλο, τον οποίο είχαν πιάσει «με την γίδα στην πλάτη» γιατί το 2008 πληρώθηκε πέντε μήνες εφημερίες που ποτέ δεν έκανε, καθώς είχε γκρεμιστεί το νοσοκομείο. Επίσης αναφέρθηκε στον πρόεδρο και την αντιπρόεδρο του ΚΕΣΥ Κώστα Μάρκου και Χρύσα Νικολάου που ανέλαβαν την νέα κοστολόγηση των αρθροσκοπήσεων κι «εξαπάτησαν την Ολομέλεια» του οργάνου ώστε να μειώσει την κοστολόγηση. Ο Μ. Σαλμάς σχολίασε ακόμα ότι ο Π. Πολάκης μείωσε κι άλλο την κοστολόγηση «αυθαίρετα».

Ο Μ. Σαλμάς έβαλε στο «στόχαστρό» του και τον Γενικό Επιθεωρητή Ελέγχου Δαπανών Υγείας Γιώργο Σπυρίδη, η «παράνομη», όπως την χαρακτήρισε, έκθεση του οποίου αποτέλεσε την βάση για την συγκρότηση της δικογραφίας εναντίον του. Ο Μ. Σαλμάς έπαιξε μάλιστα στο μικρόφωνο του βήματος της Βουλής ηχητικό από εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ όπου ο Γ. Σπυρίδης υποτίθεται ότι κάνει αναφορές στο «δόγμα Πολάκη».

Όλα έγιναν νόμιμα και προς το συμφέρον των ασθενών

Αναφερόμενος στην ουσία της υπόθεσης των αρθροσκοπήσεων, ο Μ. Σαλμάς τόνισε ότι όλα έγιναν νόμιμα και προς το συμφέρον των ασθενών «όπως υποδείχθηκαν από την διοίκηση κι όχι όπως εγώ υπέδειξα στην διοίκηση». Ο Μ. Σαλμάς παρατήρησε ότι συστάθηκε διαγνωστικό κέντρο κι όχι πολυϊατρείο για τις αρθροσκοπήσεις, γιατί «έτσι υπέδειξε ο ΕΟΠΥΥ» σημειώνοντας ότι οι Επιθεωρητές Υγείας δεν κάλεσαν σε εξηγήσεις το διαγνωστικό πριν εκδώσουν το πόρισμα.

Ο Μ. Σαλμάς πρόσθεσε ότι δεν ευθύνεται γιατί δεν είχε δημοσιευτεί σε ΦΕΚ η απόφαση κοστολόγησης, ενώ επέκρινε την απουσία της ομόφωνης απόφασης του ΕΟΠΥΥ από την δικογραφία. Σε σχέση με τα 543 μη νομότυπα παραπεμπτικά, ο Μ. Σαλμάς παρατήρησε ότι «οι τυπικές ελλείψεις εντοπίστηκαν από την διοίκηση και θεραπεύτηκαν».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version