Σαμαράς: "Θα τσακίσουμε τα τάγματα εφόδου"

Διάγγελμα του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Παρασκευής 21 Ιουνίου 2013, μετά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου. 
(EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ)
Διάγγελμα του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Παρασκευής 21 Ιουνίου 2013, μετά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου. (EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ) EUROKINISSI

Ο πρωθυπουργός τονίζει πως "τα εγκλήματα τα κυνηγάμε όλα, είτε γίνονται από ομάδες τραμπούκων στην Αμφιάλη, είτε από ομάδες κουκολοφόρων στη Μαρφίν

"Σε μια Δημοκρατία διώκονται οι πράξεις, όχι το φρόνημα. Και την εγκληματική δραστηριότητα των ταγμάτων εφόδου θα την τσακίσουμε" δηλώνει ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς στην εφημερίδα "Αξία". Σημειώνει ότι είναι η πρωτη φορά που μια τέτοια πράξη βίας αντιμετωπίστηκε με τόση ταχύτητα και προσθέτει "η Δημοκρατία μας έχει τα όπλα να τσακίσει τέτοια φαινόμενα μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας και του Συντάγματος".

Ο κ. Σαμαράς διευκρινίζει, με αφορμή τις απομακρύνσεις αστυνομικών, ότι τιμά την Αστυνομία και πως ήδη το κύρος της έχει ανορθωθεί στο λαό και εξηγεί πως "δεν πρέπει να δίνουν την παραμικρή αφορμή για παρεξηγήσεις".

Τονίζει πως στρέφεται ενάντια σε κάθε μορφή βίας και κάθε ακρότητας και εξηγεί ότι δεν υπάρχει "καλή και κακή βία". Υπογραμμίζει πως δεν εξομοιώνει κανέναν με κανέναν αλλά "τη δημοκρατική νομιμότητα την υπερασπιζόμαστε από όλες τις πλευρές".

Ο πρωθυπουργός τονίζει πως "τα εγκλήματα τα κυνηγάμε όλα, είτε γίνονται από ομάδες τραμπούκων στην Αμφιάλη, είτε από ομάδες κουκολοφόρων στη Μαρφίν. Όλα τα αδικοχαμένα θύματα ήταν παιδιά μας! Και όλοι οι δολοφόνοι αξίζουν την ίδια τιμωρία".

Δεν ληφθούν νέα μέτρα σε μισθούς
 

Τέσσερα ορόσημα του οδικού χάρτη για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση και το μνημόνιο περιγράφει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη συνέντευξη του στην εφημερίδα Αξία. Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την επίτευξη όλο και μεγαλύτερων πρωτογενών πλεονασμάτων, την ανάκαμψη, την τελική συμφωνία για τη βιωσιμότητα του χρέους και την έξοδο της χώρας στις αγορές.

Σημειώνει ότι ήδη έχει αρχίσει η τεχνική προετοιμασία για την έξοδο στις αγορές με στόχο να δανειστεί η χώρα μικρά ποσά για να πληρώσει προηγούμενες λήξεις ομολόγων αλλά τονίζει πως δεν θα αποκαλύψει πότε θα γίνει. Υπογραμμίζει πως η κυβέρνηση έχει επιτύχει την οικονομική και κοινωνική σταθερότητα κόντρα στις σειρήνες του λαϊκισμού.

Επαναλαμβάνει κατηγορηματικά ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα για μισθούς και συντάξεις διότι όπως λέει «δεν τα αντέχει η οικονομία και η κοινωνία αφενός και αφετέρου διότι η συμφωνία προβλέπει ότι εφόσον επιτυγχάνονται οι στόχοι δεν χρειάζονται τέτοια μέτρα». Προσθέτει πως «το 70% του πλεονάσματος θα το δώσουμε για ελαφρύνσεις σε ασθενή κοινωνικά στρώματα».

Ο Αντώνης Σαμαράς εκφράζει την αισιοδοξία του για την προσέλκυση νέων επενδύσεων μέσω και της αναβάθμισης του γεωστρατηγικού ρόλου της χώρας, ενώ στέλνει σαφές μήνυμα σε οικονομικά συμφέροντα και διαπλοκή ότι η κυβέρνηση δεν δέχεται εκβιασμούς από κανέναν.

Εξαπολύει και τα βέλη του κατά του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: "Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον λαό να ανατρέψει την κυβέρνηση στους δρόμους. Βλέπει ότι οι δημοσκοπήσεις δεν τον ευνοούν και φοβάται ότι τα πράγματα θα αρχίσουν να βελτιώνονται. Ο λαός βέβαια δεν ανταποκρίθηκε στην εξαγγελία της φθινοπωρινής επανάστασης του κ. Τσίπρα. Όλα αυτά συντηρούν ένα κλίμα πολιτικής αστάθειας. Βέβαια κάθε φορά που διαψεύδονται οι προσδοκίες αποσταθεροποίησης εμπεδώνεται εικόνα σταθερότητας. Το κακό όμως, είναι ότι κάποιοι δεν έχουν βγάλει από το μυαλό τους την πολιτική ανωμαλία", σημειώνει ο Αντώνης Σαμαράς.

SHARE: