Σαμαράς: Ευελπιστώ να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας. Δεν πρέπει η χώρα να μπει σε περιπέτειες

Σαμαράς: Ευελπιστώ να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας. Δεν πρέπει η χώρα να μπει σε περιπέτειες
Στιγμιότυπο από την πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στην Βουλή την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014,υποψήφιος ο Σταύρος Δήμας. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την πρώτη ψηφοφορία για εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας (Vid)

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δήλωσε τα παρακάτω, αμέσως μετά το πέρας της πρώτης ψηφοφορίας για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Σταύρος Δήμας δεν κατάφερε να συγκεντρώσει το αρχικό ζητούμενο των 200 ψήφων.

“Ήταν απόψε η πρώτη από τις τρεις ψηφοφορίες, έχουμε μπροστά μας άλλες δύο. Eυελπιστώ ότι θα εκλεγεί πρόεδρος. Οι συνθήκες είναι δυσκολες, οι βουλευτές αντιλαμβάνονται ότι η χώρα δεν πρέπει να μπει σε περιπέτειες. Θέλω να συγχαρώ εκείνους τους βουλευτές που ξεπέρασαν τους προβληματισμούς τους και από την πρώτη ψηφοφορία ψήφισαν τον Σταύρο Δήμα”.

Υπενθυμίζεται ότιν 160 θετικές ψήφους και 135 “παρών” συγκέντρωσε η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα στην πρώτη ονομαστική φανερή ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τον Σταύρο Δήμα ψήφισαν οι Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός, Γιώργος Νταβρής, Χρήστος Αηδόνης, Κατερίνα Μάρκου.

“Παρών” ψήφισαν οι Βύρων Πολύδωρας, Βασίλης Καπερνάρος, Πέτρος Τατσόπουλος, Μίμης Ανδρουλάκης, Νίκη Φούντα, Βασίλης Οικονόμου, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Παναγιώτης Μελάς, Ραχήλ Μακρή, Θεόδωρος Παραστατίδης, Μάρκος Μπόλαρης, Θεοδώρα Τζάκρη, Γιάννης Κουράκος.

Το “παρών” του Παναγιώτη Μελά ήταν ίσως η μοναδική έκπληξη της ψηφοφορίας, καθώς ο ανεξάρτητος βουλευτής, προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ, είχε εκφραστεί υπέρ της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα.

Παρόλα αυτά με δηλώσεις του ξεκαθάρισε πως προσανατολίζεται για το “ναι” στις επόμενες δύο διαδικασίες.

Υπενθυμίζεται ότι στην ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δεν υπάρχει η συνήθης διάκριση ανάμεσα στο “παρών” και το “όχι”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα