Σαμαράς για εθνικά θέματα: ‘H χώρα δεν ακτινοβολεί σταθερότητα’

Σαμαράς για εθνικά θέματα: ‘H χώρα δεν ακτινοβολεί σταθερότητα’
Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτιθκής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016, στην Βουλή. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Εξέφρασε την ανησυχία του για τη στάση της Τουρκίας και της Αλβανίας. Τόνισε ότι οι αρνητικές δημοσκοπήσεις επιβαρύνουν το κλίμα για την κυβέρνηση

Στην «ασταθή» εικόνα που εκπέμπει η κυβέρνηση απέδωσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς την πληθώρα των εθνικών ζητημάτων που ανέκυψαν την τελευταία περίοδο.

«Η χώρα δεν ακτινοβολεί σταθερότητα» ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός σε δημοσιογραφικό πηγαδάκι στη Βουλή όταν κλήθηκε να εξηγήσει τη στάση της Τουρκίας και της Αλβανίας. «Είναι γεγονός ότι έχουν σκάσει όλα τα θέματα μαζί. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό» ανέφερε ο κ. Σαμαράς. Εκτίμησε, μάλιστα, ότι οι γείτονες «βρίσκουν έδαφος και τα κάνουν» εκμεταλλευόμενοι την μεταβατική περίοδο που υπάρχει στις ΗΠΑ μετά τις εκλογές αλλά και τα εσωτερικά προβλήματα που υπάρχουν στην Ευρώπη. «Η Ευρώπη βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο αλλά εμείς οφείλουμε να είμαστε σταθεροί» είπε ο κ. Σαμαράς. Ερωτηθείς, πάντως, για το Κυπριακό ανέφερε ότι τα πρόσφατα προβλήματα στις διαπραγματεύσεις για το εδαφικό δεν συνεπάγονται και κατάρρευση των συζητήσεων για λύση.

Κληθείς δε να σχολιάσει αν ο Αλέξης Τσίπρας άφησε υπόνοιες για εκλογές στην ομιλία του στην ΚΟ ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι δεν επιθυμεί να ερμηνεύσει τον πρωθυπουργό. Τόνισε, όμως, ότι οι αρνητικές δημοσκοπήσεις σε συνδυασμό με τις απαιτήσεις των δανειστών και η προγραμματισμένη εφαρμογή του ασφαλιστικού νόμου επιβαρύνουν το κλίμα για την κυβέρνηση. Σημείωσε, όμως, ότι δεν μπορεί να προβλέψει πότε θα γίνουν εκλογές. «Δεν ξέρω ποιος, που και πότε» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα