Σαμαράς σε Τσίπρα: Θα σας καθίσω στο σκαμνί

Σαμαράς σε Τσίπρα: Θα σας καθίσω στο σκαμνί
ΒΟΥΛΗ // (ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ) Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης,για την ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων της δωροληψίας και δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην πρόταση, από τους :1) Αντώνιο Σαμαρά, 2) Παναγιώτη Πικραμμένο, 3) Δημήτριο Αβραμόπουλο, 4) Ανδρέα Λοβέρδο, 5) Ανδρέα Λυκουρέντζο, 6) Μάριο Σαλμά, 7) Σπυρίδωνα - Άδωνι Γεωργιάδη, 8) Ιωάννη Στουρνάρα, 9) Ευάγγελο Βενιζέλο, 10) Γεώργιο Κουτρουμάνη. ΤΕΤΑΡΤΗ 21/2/2018. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης, των δικαστικών που χειρίζονται το σκάνδαλο και των προστατευόμενων μαρτύρων. Επανειλημμένες αναφορές σε «λαθρομετανάστες», το Μακεδονικό και την εγκληματικότητα

Παραπομπή του ΣΥΡΙΖΑ σε Ειδικό Δικαστήριο όταν η ΝΔ επιστρέψει στην εξουσία προανήγγειλε ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του για το σκάνδαλο της Novartis σε μια ιδεολογικά φορτισμένη ομιλία με επανειλημμένες αναφορές στους «λαθρομετανάστες» αλλά και στις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό.

Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε στημένες τις κατηγορίες εναντίον του στη δικογραφία της Novartis και απείλησε ότι η ΝΔ θα απαντήσει με ειδικό δικαστήριο κατά του ΣΥΡΙΖΑ όταν θα ξαναγίνει κυβέρνηση. «Θα πάτε σε Ειδικό Δικαστήριο! Μην ανησυχείτε» είπε απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα ο κ. Σαμαράς. «Θα σας πάω μέχρι τέλους και θα σας καθήσω στο σκαμνί» συμπλήρωσε στο ίδιο πνεύμα. Κατήγγειλε δε ότι θα πρέπει να διερευνηθεί η υπόθεση των ΕΛΤΑ, της Τράπεζας Αττικής αλλά και τα ευρωπαϊκά κονδύλια για πρόσφυγες-μετανάστες.

Ο πρώην πρωθυπουργός επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα καταλογίζοντάς του ότι «προσποιείται τον ηγέτη» και χαρακτήρισε μεθοδευμένες τις κατηγορίες εναντίον του από την κυβέρνηση, τους δικαστικούς και τους προστατευόμενους μάρτυρες. «Εισαγγελικοί λειτουργοί βαρύνονται με ευθύνες παραβίασης του Συντάγματος» ανέφερε και μίλησε για ακυρότητες της υπόθεσης. Ο κ. Σαμαράς ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι η Novartis δεν αποτελεί το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην Ιστορία αλλά σκευωρία.

Προχώρησε, όμως, και σε πολιτική κριτική στην κυβέρνηση με σαφές ιδεολογικό στίγμα και συνεχείς αναφορές στους «λαθρομετανάστες» όπως τους αποκάλεσε. «Ανοίξατε τα σύνορα στους λαθρομετανάστες» καταλόγισε στην κυβέρνηση και υπερασπίστηκε την πολιτική της κυβέρνησής του στο προσφυγικό. «Εμείς ανοίξαμε την «Αμυγδαλέζα» και διώχναμε λαθρομετανάστες, όπως κάνει τώρα και η Γαλλία. Εσείς κλείσατε την Αμυγδαλέζα και ανοίξατε δεκάδες hot spot στα νησιά» ανέφερε.

Ο κ. Σαμαράς άσκησε, όμως, σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και για τους χειρισμούς της στο ονοματολογικό. «Μας λέτε ότι θέλετε να λύσετε το «Μακεδονικό». Και στην πραγματικότητα πάτε να νομιμοποιήσετε το Σκοπιανό αλυτρωτισμό σε βάρος της Ελλάδας Γιατί το όνομα είναι το κατ’ εξοχήν «όχημα» του αλυτρωτισμού» υποστήριξε. Κατηγόρησε μάλιστα την κυβέρνηση ότι άνοιξε την υπόθεση της Novartis «μια μέρα μετά από το τεράστιο συλλαλητήριο στην Αθήνα, όταν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες λαού βροντοφώναξαν η «Μακεδονία είναι Ελλάδα» και επανέλαβε τον χαρακτηρισμό «εθνομηδενιστές» που εξαπέλυσε ο Μίκης Θεοδωράκης κατά της κυβέρνησης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα