Σαμαράς: “Υπερψηφίζουμε για να πάμε άμεσα σε εκλογές”

Σαμαράς: “Υπερψηφίζουμε για να πάμε άμεσα σε εκλογές”
ΒΟΥΛΗ--ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ PSI- ΣΤΗ ΦΩΤΟ Ο ΑΝΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΦΩΤΟ -ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI Eurokinissi

Διαβάστε στο NEWS 247, την προειδοποίηση Σαμαρά προς τους βουλευτές του , να υπερψηφίσουν το "Μμνημόνιο 2" (vid)

Λίγο πριν τις 10 το βράδυ ανέβηκε στο βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Ο  κ. Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο για πολιτικές ακροβασίες που μας έφεραν όπως είπε “στο σημερινό χάλι”.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ υποστήριξε ότι το 2010 υπήρχε οικονομία και υπήρχαν επιλογές. Μάλιστα κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ, ότι αφού διέσυρε διεθνώς τη χώρας και οδήγησε την Ελλάδα στο μνημόνιο:

“Το 2010 υπήρχε Ελληνική Οικονομία, υπήρχε αγορά – με προβλήματα ασφαλώς – αλλά υπήρχαν. Σήμερα έχουν καταρρεύσει τα πάντα. Το 2010 είχαμε επιλογές. Κι εκείνοι έκαναν όχι απλώς τις χειρότερες, αλλά τις πιο ολέθριες επιλογές!

Οδήγησαν στο Μνημόνιο, αφού κατήγγειλαν τη χώρα διεθνώς ως διεφθαρμένη, διακήρυξαν ότι μας “έσωσαν”, διαψεύστηκαν όλες οι προβλέψεις τους, και τώρα καμαρώνουν… ότι δικαιώθηκαν! Ε λοιπόν, το θράσος δεν έχει όρια…

Απομόνωσαν τη χώρα στο εξωτερικό με την απίστευτα καταστροφική πρωτοβουλία για δημοψήφισμα. Και τώρα που η Ελλάδα αγωνίζεται να σπάσει την απομόνωσή της, καμαρώνουν ότι “δικαιώθηκαν” κι από πάνω… Προκάλεσαν μιαν πρωτοφανή κρίση, δεν τους βγήκε τίποτε, και τώρα ζητούν περίπου και την… ευγνωμοσύνη μας!

Τους προειδοποιήσαμε ότι το Μνημόνιο δεν έβγαινε, τους προειδοποιούσαμε ότι ήταν λάθος συνταγή, τώρα ομολογούν οι πάντες ότι ήταν λάθος συνταγή – εντός κι εκτός Ελλάδος – κι αυτοί που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση βγαίνουν και παριστάνουν τους “δικαιωμένους”.

Τους ζητάγαμε να διαπραγματευθούν τα μέτρα που επιβάλλονται, αποδείχθηκε ότι δεν διαπραγματεύονταν τίποτε, υπέγραφαν ότι τους έδιναν, χωρίς καν να τα διαβάσουν, όπως ομολογούν πια και οι δικοί τους υπουργοί,

Κι όμως σήμερα “καμαρώνουν” κι από πάνω!

Για τις κολοσσιαίες ευθύνες όσων μας έφεραν ως εδώ δεν είναι η ώρα να μιλήσουμε σήμερα. Οι υπεύθυνοι θα έλθει η ώρα να λογοδοτήσουν.

Θα περιμέναμε τουλάχιστον, να πουν σήμερα: εντάξει, κάναμε λάθος!”

Ο πρόεδρος της Ν.Δ απέστειλε μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος του λίγο πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία έστειλε ο κ. Αντώνης Σαμαράς ο οποίος ξεκαθάρισε ότι θα επιμείνει στην κομματική πειθαρχία.

“Ο καθένας γνωρίζει την προσωπική εκτίμηση που του τρέφω. Όμως για όσους επιμείνουν θα χωρίσουν οι δρόμοι μας γιατί δεν θέλω η Ελλάδα να χάσει για πάντα τον δικό της δρόμο”.

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι με τη σημερινή ψήφο “θα απομακρυνθούμε από το χείλος του γκρεμού”, ενώ συνέχισε: “Ψηφίζουμε αυτό που περιέχει και τη λάθος συνταγή, αλλά προσπαθούμε να το μετριάσουμε. Προσπαθούμε σήμερα με την ψήφο μας να αποφύγουμε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και να σταματήσουμε το μαρτύριο της σταγόνας”.

Τέλος, ο κ. Σαμαράς επέμεινε στο αίτημα του για προσφυγή στις κάλπες το συντομότερο δυνατόν:

“Με την ψήφο μας σήμερα ανοίγουμε το δρόμο για άμεσες εκλογές! Που θα λειτουργήσουν λυτρωτικά για την κοινωνία και σταθεροποιητικά για τη δημοκρατία. Άμεσα εκλογές!

Γιατί η χώρα έτσι δεν μπορεί να κυβερνηθεί για πολύ, και αν δεν κάνουμε κάτι να κερδίσουμε χρόνο και να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση, έστω και προσωρινά, δεν μπορούν να γίνουν εκλογές ομαλά.

Σήμερα, λοιπόν, αυτό κάνουμε: βγαίνουμε από το κάδρο της Ευρωπαϊκής κρίσης που κορυφώνεται, θωρακιζόμαστε άμεσα από τα χειρότερα, κερδίζουμε χρόνο για να διαπραγματευθούμε αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και ανοίγουμε το δρόμο για άμεσες εκλογές, ώστε να εκτονωθούν οι πιέσεις και μέσα στη χώρα.

Ήδη ζήτησα να προσδιοριστεί η ημερομηνία διάλυσης της Βουλής από τώρα. Μετά το PSΙ, να διαλυθεί αμέσως η Βουλή. Και να προσδιοριστεί από τώρα η ημερομηνία εκλογών τρείς εβδομάδες αργότερα, στις αρχές Απριλίου.

Προειδοποιώ όσους κωλυσιεργούν να πάψουν να το κάνουν.

Δεν θέλουμε, τέτοιες ώρες, μικροκομματικές αντιπαραθέσεις. Ας μη πηγαίνει κανένας γυρεύοντας… Σήμερα υπάρχει δυσαρμονία Βουλής και λαού! Το ξέρουν και οι πέτρες!

Το ζητούμενο είναι να ξεμπλοκάρουν οι εξελίξεις το ταχύτερο και να ανοίξει ο δρόμος για τον ομαλότητα. Κι αυτό θα κάνουμε.”

  

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα