Σαρακιώτης: Μόνον στο δικαστήριο μπορούν να αποκαλυφθούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες

Σαρακιώτης: Μόνον στο δικαστήριο μπορούν να αποκαλυφθούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες
ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σαρακιώτης eurokinissi

Η πρακτική της Novartis , που χρέωσε το Δημόσιο πολλά δισ. ευρώ ήταν να πλησιάζει και να δωροδοκεί πολιτικά πρόσωπα, δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Εξεταστικής για την Υγεία

“Για να υπαχθεί κάποιος σε καθεστώς προστασίας πρέπει να πληροί κάποιες προϋποθέσεις, τις οποίες προϋποθέσεις τις ήλεγξε ο αρμόδιος εισαγγελέας. Μόνο στο δικαστήριο μπορούν να αποκαλυφθούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες και αυτό μόνο με αιτιολογημένη απόφαση του δικαστηρίου. Απορώ πώς ο κ. Βενίζελος, που επί των ημερών του ψηφίστηκε ο συγκεκριμένος νόμος, βγαίνει και λέει αυτές τις ανακρίβειες” δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή για την υγεία, Γιάννης Σαρακιώτης, αναφερόμενος στην επιστολή του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος ζήτησε να αποκαλυφθούν οι μάρτυρες που κατέθεσαν για την υπόθεση Novartis.

Όσον αφορά στο αν θα δοθεί στη δημοσιότητα η δικογραφία, ο κ. Σαρακιώτης υπογράμμισε ότι “και οι 300 βουλευτές μπορούν να διαβάσουν τη δικογραφία και στις επόμενες μέρες είναι βέβαιο ότι θα ενημερωθεί όλος ο ελληνικός λαός για το πλήρες περιεχόμενο της δικογραφίας”.

Επιπροσθέτως, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στις κατηγορίες ότι η κυβέρνηση έφερε στο προσκήνιο την υπόθεση Novartis ως αντιπερισπασμό για το σκοπιανό και τα συλλαλητήρια, τόνισε ότι η υπόθεση ξεκίνησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, δεν ξεκίνησε από την Ελλάδα και δεν έγινε μέσα σε μια βδομάδα ή δεκαπέντε μέρες, αλλά κρατάει ένα χρόνο.

Σημείωσε, ακόμα, ότι “είναι ένα σκάνδαλο που αφορά πρώην υπουργούς και πρώην πρωθυπουργούς και δικαιούνται ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί να κάνουν δηλώσεις” εφ’ όσον κατατέθηκε η δικογραφία στη Βουλή, ενώ κατέληξε ότι η Novartis κέρδιζε και το ελληνικό δημόσιο χρεώθηκε πολλά δισεκατομμύρια και “η πρακτική της εταιρίας ήταν να πλησιάζει και να δωροδοκεί πολιτικά πρόσωπα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα